Infocentrum Oosterweel opent deuren in Zwijndrecht

In Zwijndrecht werd vanmiddag een bezoekerscentrum onthuld dat het grote publiek wegwijs moet maken in de vorderingen van de werken aan de Oosterweelverbinding. De bevolking heeft veel vragen bij het project.

De voormalige Standaard Boekhandel, tegenover de kerk in Zwijndrecht, is vanaf vandaag de locatie voor een informatiepunt over de werken aan de Oosterweelverbinding. Het infopunt werd vanmiddag ingehuldigd door Zwijndrechts burgemeester André Van de Vyver (Groen) en de Antwerpse schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). Vanaf zaterdag 22 september is het ook open voor het grote publiek. 

Tekst en uitleg 

"Het grote publiek kan vrij binnenlopen voor tekst en uitleg", zegt Tim Van der Schoot, woordvoerder van de Bestuursmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) die de werken overziet. "In eerste instantie is het infopunt open op maandag en woensdag van 14:00 tot 19:00 uur. Op afspraak zijn ook groepsbezoeken mogelijk, waarbij kan worden ingegaan op specifieke vragen van die groep. Bovendien kunnen de openingsuren worden uitgebreid naargelang er op het terrrein meer gebeurt."

Info wordt verstrekt door een team van medewerkers, maar ook via infopanelen, brochures en een interactieve applicatie. 

Het infopunt blijft al zeker een jaar in het centrum van Zwijndrecht. Eenmaal de grote snelwegwerken worden aangevat, verhuist het naar een locatie tussen Zwijndrecht en Linkeroever in het werfdorp dat daar zal verrijzen.

Nog veel vragen 

Dat er nog veel vragen zijn over de Oosterweelverbinding kon BAM al aanvoelen tijdens infomarkten in Beveren en op Linkeroever, begin september. Toen kwamen 1.100 mensen zich informeren. "Mensen zijn nog altijd benieuwd naar wat er nu precies zal worden gebouwd. Maar ze vragen zich ook af hoe hun vertrouwde woon-werkroute zal veranderen eenmaal de werken zijn voltooid", weet Van der Schoot. Om die laatste vraag te beantwoorden, werden alvast enkele computeranimaties uitgewerkt. 

Het adres: Infopunt Oosterweel, Dorp West 6, Zwijndrecht

Michiel Leen