Hupac breidt spoorverbinding Antwerpen – Zuidoost-Europa uit

Spooroperator Hupac biedt vanaf nu drie vertrekken per week in elke richting tussen Antwerpen enerzijds en Budapest en Wenen anderzijds. Vanuit die bestemmingen is er aansluiting naar Bulgarije, Roemenië en Turkije.

Vanop zijn Hupac Terminal Antwerpen (HTA) biedt de spooroperator voortaan wekelijks drie vertrekken naar de BILK-terminal in Budapest en de WienCont-terminal in Wenen via de haven van Duisburg. De treinen nemen zowel containers als swap bodies mee.

Groeiende vraag

Met het versterkte aanbod speelt Hupac in op de groeiende vraag naar intermodale transportcapaciteit tussen Antwerpen en de belangrijkste terminals in Zuidoost-Europa.

De vertrekken naar zowel Budapest als Wenen zijn op dinsdag, donderdag en zaterdag. De transittijd bedraagt 3 à 4 dagen. Vanuit Budapest en Wenen vertrekken de treinen op maandag, woensdag en zaterdag (Budapest) of vrijdag (Wenen).

De trein vanuit Antwerpen met bestemming Ploiesti en Curtici in Roemenië vertrekt op donderdag vanop HTA. Voor Stara Zagora in Bulgarije is er een vertrek voorzien op dinsdag. Voor het Turkse Halkali/Istanbul zijn er vertrekken op dinsdag en vrijdag uit Antwerpen. De transittijden variëren van vijf dagen voor Curtici tot zeven à acht dagen voor de andere bestemmingen.

Koen Heinen