H.Essers bestelt 1.000 OBU’s

DKV Euro Service gaat zo’n 1.000-tal On Board Units of OBU's leveren aan de groep H.Essers uit Genk. Het totale aantal door DKV geregistreerde boxen overschrijdt hierdoor de grens van 40.000.

Volgens DKV heeft H.Essers ervoor gekozen om de afrekening van de Belgische kilometerheffing via dat bedrijf te laten lopen. Beide bedrijven werken al internationaal samen.

Volgens Gertjan Breij, managing director DKV Euro Service Benelux, is het tolheffingsbedrijf in zee gegaan met Satellic omdat diens OBU “vanaf 1 april 2016 gegarandeerd klaar is voor gebruik én het voordeligste alternatief op de markt is.”

One Stop

De directie van H.Essers heeft beslist dat dit zal gelden voor alle vennootschappen en nevenbedrijven van de groep. Volgens Pascal Vranken, COO van de groep, is de keuze ingegeven door het feit dat het Limburgse bedrijf al meer dan 20 jaar samenwerkt met DKV Euro Service en er gestreefd wordt naar onestop-oplossingen.

Van de 40.000 OBU’s die via de DKV-website werden geregistreerd, zijn ondertussen meer dan 10.000 naar de klanten verstuurd, klinkt het verder.