Verkeershinder door sportieve bedrijvenstrijd haventriatlon Zeebrugge

In Zeebrugge wordt nu zaterdag 15 juni de jaarlijkse Haventriatlon betwist. Voor tientallen bedrijventeams is dat een sportieve hoogdag, maar het transport zal rekening moeten houden met verkeershinder in de achterhaven.

Al voor de achtste keer wordt gezwommen, gefietst en gelopen in de achterhaven van Zeebrugge. Zaterdag 15 juni vanaf 15.00 uur strijden individuele deelnemers en trio’s voor de prijzen in de Haventriatlon. Tal van bedrijven maken er telkens een strijd van om te zien wie de sportiefste medewerkers heeft. Begin deze week waren al meer dan vierhonderd deelnemers geregistreerd. Er zijn drie startwaves voor heren, één voor dames en één voor trio’s.

De wedstrijd begint om 15.00 u aan het Verbindingsdok in de achterhaven en duurt tot ongeveer 17.30 uur, wanneer de laatste atleet finisht aan de Jozef Verschaveweg. Er wordt 500 meter gezwommen in het Verbindingsdok en 20 km gefietst langs de Kiwiweg en in het westelijke havengebied tot in Lissewege. De afsluitende loop van 5 km leidt spectaculair over de smalle brug over het Verbindingsdok (foto) naar de Margareta van Oostenrijkstraat en terug.

Verkeershinder

Het zaterdagse haventransport zal op een paar plaatsen gehinderd worden. Vanaf 8.00 uur wordt de Jozef Verschaveweg afgesloten tussen de site van Tropicana (PepsiCo) tot aan het Verbindingsdok. Tussen 14.45 uur en 17.30 uur is op het parcours geen verkeer mogelijk. Hoewel de Isabellalaan wordt gesloten, zal via de Kustlaan steeds verkeer tussen de twee sluizen mogelijk zijn. Tussen Zeebrugge, Zwankendamme en Lissewege worden een aantal straten afgesloten. Voor meer info op het ogenblik van de triatlon kunt u terecht op het minderhinderpunt van de scheepvaartpolitie: 050 55 60 40.

Voor de atleten en toeschouwers is dichtbij de finish en wisselzone een parking voorzien langs de Jozef Verschaveweg. Parkeerwachters duiden aan welke parking en welke plaats te kiezen. De weg naar de wedstrijd wordt al vanaf de invalswegen aangeduid met borden. Let wel: de parking is beperkt bereikbaar tot 14.45 uur en pas opnieuw vanaf 17.30 uur.

Informatie over het parcours en het programma: www.haventriatlon.be.

Roel Jacobus