Gosselin neemt verhuisactiviteiten Zwitserse Packimpex over

Gosselin Mobility, de verhuisdivisie van de Gosselin Groep, neemt de verhuis- en opslagactiviteiten van het Zwitserse Packimpex over. De overname biedt heel wat opportuniteiten omdat Zwitserland veel expats en diplomaten telt.

Amper een maand na de overname van de verhuisactiviteiten van het Britse DT Moving in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, slaat Gosselin opnieuw een grote vis aan de haak. De verhuis- en opslagactiviteiten van Packimpex vertegenwoordigen 100 personeelsleden. De Zwitserse groep stelt in totaal 220 mensen tewerk in 11 vestigingen in Bern, Basel, Zürich en Genève en in een hub in het Duitse Eschbach. De onderneming realiseert een omzet van 43 miljoen Zwitserse frank.

De overgenomen activiteiten, inclusief het bijhorende vastgoed, worden als een aparte entiteit ondergebracht in Gosselin Mobility UK Ltd. De naam Packimpex blijft behouden. Marcel Jörg, CEO en eigenaar van Packimpex, behoudt zelf het eigendomsrecht over een aantal andere activiteiten in Zwitserland zoals het zoeken van een woning voor expats, hulp bij immigratie, woningbeheer, meubelverhuur, enz. Ze zullen als een ‘one-stop-shop’ aangeboden worden in combinatie met de door Gosselin overgenomen activiteiten. Jörg wordt ook medeaandeelhouder in Gosselin Mobility UK, samen met Marc Smet, CEO van Gosselin Group en Nick Kerr, ex-DT Moving en managing director van Gosselin Mobility UK.

"Hiermee krijgen we voet aan de grond op de Zwitserse markt als een grote speler. Packimpex is sinds de oprichting in 1977 uitgegroeid tot de belangrijkste dienstverlener in Zwitserland voor verhuizingen en aanverwante diensten voor expats", zegt Marc Smet.  

Packimpex maakt deel uit van het verhuisnetwerk Harmony Relocation Network (voorheen UTS), maar stapt daar nu uit.

Antwerpen

De hoofdvestiging van de Gosselin Groep in Deurne vormt de draaischijf voor de internationale verschepingen in het kader van de verhuisactiviteiten. Volgens woordvoerder Dirk Van der Borght zal de overname van Packimpex een belangrijke impact hebben op de Antwerpse activiteiten. “We moeten de omvang nog bekijken maar er komt zeker een grote samenwerking. Zoals dat gebruikelijk is in de verhuissector zal er heel wat ‘business’ uitgewisseld worden. Vergeet niet dat Zwitserland een land is met zeer veel diplomaten en expats”, besluit hij.

De Gosselin Group telt in totaal 800 werknemers verdeeld over de twee divisies Gosselin Logistics en Gosselin Mobility. Het internationale netwerk telt 56 vestigingen in 34 landen.

Koen Heinen