Goederenwagon richt ravage aan op lijn Lokeren-Sint-Niklaas (UPDATE)

De goederenwagon die donderdagmorgen op de spoorlijn tussen Lokeren en Sint-Niklaas een grote ravage aanrichtte, heeft daarbij niet minder dan 5.885 dwarsliggersbeschadigd. De herstellingswerken zullen tot dinsdagochtend 4:00u duren.

(update 10/05/19 13.00 uur)

Volgens het persagentschap Belga kreeg de wagon een probleem met een van de wielen, waardoor hij ontspoorde. De trein reed nog een tijdje door waardoor er over een afstand van vier kilometer schade is aan de spoorinfrastructuur. Spoornetbeheerder Infrabel heeft ondertussen de schade opgemeten. In totaal moeten 5.885 dwarsliggers, tientallen meters bekabeling en 250 meter perronboord vervangen worden. Aan een overweg moet het wegdek hersteld worden. Er wordt dag en nacht gewerkt. Infrabel zet zes spoorwegkranen en drie bulldozers in. Als alles volgens plan verloopt, zullen de herstellingen tot dinsdagochtend 4.00u duren. Tot zolang blijft de spoorlijn tussen Sint-Niklaas en Lokeren onderbroken.

De trein was onderweg van Antwerpen-Noord naar de haven van Zeebrugge en vervoerde onder meer chemische producten. De brandweer kwam ter plaatse maar heeft geen lekken vastgesteld.

Koen Heinen