Gewezen fleetmanager Van Moer start eigen trailerverhuur U-Rent

Dirk Meersschaert bestelde recent tweehonderd trailers die hij te huur zal aanbieden met zijn nieuwe firma U-Rent. “Een behoorlijke investering maar een logische stap. Tegen eind dit jaar wil ik de vloot zelfs nog uitbreiden”, zegt hij.

Dirk Meersschaert (47) was jarenlang zelfstandig fleetmanager voor de groep Van Moer. “Zo’n tien jaar geleden startte ik mijn bedrijfje ‘IDR-support’ op. Ik begon met vier containertrailers. Dat werden er al snel vijf en gestaag groeide dat naar honderd verschillende trailers”, zegt Dirk. “Vanzelf is dat niet gegaan. Ik heb er dag en nacht voor moeten werken. Ik was nu op het moment gekomen dat ik voluit voor mijn eigen bedrijf kon gaan samen met mijn vrouw Inge Vleeschhouwer. Ik zocht een naam voor de firma die de lading meer dekte en investeerde in nog tweehonderd trailers. Het totaal komt nu op driehonderd. Tegen eind dit jaar wordt de vloot nog uitgebreid met kippers, diepladers, platteaus, koelers en boxtrailers. Op die manier is het pakket dat we aanbieden compleet.”

Verzuchtingen

“Mijn hele carrière ben ik actief geweest in de garages van grote transporteurs, en overal weerklinken dezelfde verzuchtingen. Het beheer en onderhoud van de eigen vloot vergt zeer veel inspanningen, middelen en vooral grote investeringen. Het is juist van die zorgen dat we onze klanten willen ontlasten. Alle bedrijven hebben het moeilijk om een mecanicien te vinden. Dankzij ons is dat niet meer nodig.”

U-Rent is gevestigd op Antwerpen linkeroever en richt zich zowel op verhuur, verkoop als huurkoop van trailers en containerchassis. 

Erik De Troyer