General manager Paul Willems weg bij IFB

Paul Willems, general manager van IFB, is vertrokken bij de intermodale operator. Hij wordt vervangen door Sam Bruynseels, die zijn functie van commercieel directeur van B Logistics behoudt. Dat heeft Flows uit goede bron vernomen.

Willems was nog maar sinds vorig najaar aan de slag bij IFB. Hij werd toen aangetrokken als opvolger van Johan Gemels, die binnen B Logistics nieuwe taken kreeg in ‘creative business development’.

Die wissel was ingegeven door de wil van B Logistics om IFB naar een ‘hoger niveau’ te tillen en de organisatie dynamischer te maken. Willems kwam van Marly Consulting en werkte eerder bij Ilford, Agfa en McKinsey. Door het feit dat hij niet uit de transportsector kwam, moest hij een meer vernieuwende visie inbrengen.

Willems is echter om "persoonlijke redenen" vertrokken, zo is ons bevestigd. Volgens onze informatie heeft Willems zelf de beslissing genomen, omdat hij niet kon aarden in het bedrijf. Hij is per 31 mei vertrokken, maar de klanten werden al eerder ingelicht.

Sam Bruynseels

Willems is dus als general manager vervangen door Sam Bruynseels, die ‘chief commercial officer’ is bij IFB’s moederbedrijf B Logistics. Hij is tevens gedelegeerd bestuurder bij Xpedys en het Franse dochterbedrijf OSR France.

Volgens de woordvoerster van B Logistics zal Bruynseels, die de afgelopen twee jaar zeer mooie commerciële resultaten kon neerleggen, zijn huidige functies cumuleren met die van general manager van IFB. “IFB blijft evenwel als neutrale intermodale operator als een aparte entiteit binnen B Logistics functioneren. Ook de teams blijven apart”, benadrukt ze.