FM Logistic neemt grootse start in offensief op Indiase markt

De Franse groep FM Logistics heeft een meerderheidsparticipatie genomen in de Indiase groep Spear Logistics. Deze behoort tot de top 5 van de logistieke dienstverleners in India.

Nu de markt in China begint te slabakken en dat land aan aantrekkingskracht verliest als ‘fabriek van de wereld’, richten de blikken zich steeds meer op India. De Franse groep FM Logistic heeft alvast een forse start genomen, met de aankoop van een van de belangrijkste spelers op de logistieke markt in dat land.

De groep breidde eerder al uit naar de opkomende landen. Zo werd twee jaar geleden een zetel in Brazilië geopend. In China is de groep al sinds 2005 aanwezig.

Top 5

Spear Logistics is een belangrijke speler, met ruim 75 logistieke centra in 23 locaties. De totale opslagcapaciteit is 270.000 m², naar Indiase maatstaven een enorme capaciteit. De omzet bedraagt 18 miljoen euro en het aantal medewerkers 1.600.

Spear Logistics, een groep die pas in 2001 werd opgericht, is gespecialiseerd in een aantal groeimarkten zoals e-commerce, telecom, retail, FMCG en automotive.

De aankoop van de Indiase groep door FM Logistic gebeurt kort voordat een wet van kracht wordt die een eenmaking beoogt van de fiscaliteit op de producten en diensten. Naar verwachting zal die wet een grote impact hebben op de logistieke markt, met meer concentratie en reorganisatie van de bedrijfsstructuren. Ook de lokale e-commerce markt ken een zeer snelle groei.