Extra locs en treinbestuurders voor Rhine-Alpinecorridor

Verschillende nationale spoorbedrijven slaan de handen in elkaar om de gevolgen van de versperde Rhine-Alpine-corridor zo gering mogelijk te houden. Ze stellen onder meer extra locomotieven en treinbestuurders ter beschikking.

De CEO’s van Deutsche Bahn, de Franse SNCF, de Zwitserse SBB en de Oostenrijke ÖBB hebben een nauwe samenwerking aangekondigd om de gevolgen van de versperde Rheintalbahn voor het goedervervoer op de Rhine-Alpine-corridor tot een minimum te beperken. Met het einde van de zomervakantie in zicht verwachten ze een sterke toename van het goederenverkeer op de route.

Naast de eerder aangekondigde maatregelen stellen de vier spoorwegondernemingen extra treinbestuurders en locomotieven ter beschikking voor de corridors via Frankrijk en Oostenrijk. Dat moet de efficiënte verhogen op de omleidingsroutes die al werden afgestemd in samenwerking met andere operatoren. De vier zullen de komende periode nauw met elkaar in contact blijven.

Shuttle

Om het spoorvervoer tussen Duitsland en Zwitserland nog verder te ondersteunen wordt de mogelijkheid voor een shuttle voor goederenvervoer tussen het Duitse Kornwestheim en Zürich in Zwitserland onderzocht.

Bouwwerven op de omleidingsroutes zullen zo snel mogelijk worden aangepast om extra capaciteit voor het goederenverkeer te creëren.

Koen Heinen