Extra hinder op komst op Kennedylaan in haven Gent

De werken op de Kennedylaan, de belangrijkste verkeersader in de Gentse haven, gaan maandag een nieuwe fase in. Dat zal tot extra hinder voor het wegverkeer leiden.

Op de Kennedylaan wordt intussen al een drietal maanden gewerkt aan de aanleg van het nieuwe knooppunt ter hoogte van Volvo Car Europe en Honda Europe.

Vlottere situatie

Een nieuwe brug en twee rotondes (foto) zullen daar op termijn de huidige situatie verbeteren. Het vervangt zo het kruispunt met lichten aan de Langerbruggestraat en dat zonder lichten aan de Imsakkerlaan iets verderop. Dat zal zorgen voor een vlotte doorstroming en een scheiding tussen plaatselijk en doorgaand verkeer. Door het verdwijnen van twee gevaarlijke kruispunten komt dat ook de veiligheid ten goede.

Stevige hinder

De werken veroorzaakten al voor flink wat hinder en vertragingen in de richting van Zelzate en Terneuzen. Het verkeer moet ter hoogte van de werkzaamheden op één rijstrook. Vanaf maandag 25 januari en tot in augustus zal dat ook in de richting van Gent het geval zijn. Doorgaand vrachtverkeer kan die zone beter mijden.

De werken voor de bouw van het nieuwe knooppunt duren in totaal twee jaar, tot eind 2017. Ze worden gespreid over zes fases.