De Vlaamse Waterweg lanceert gebruiksvriendelijke website

De fusievennootschap voor het waterwegbeheer in Vlaanderen, De Vlaamse Waterweg, heeft een nieuwe website. Met gebruiksvriendelijke functionaliteiten moet die de surfer sneller naar de juiste informatie leiden.

Begin dit jaar werd waterwegbeheerder De Scheepvaart al omgevormd tot De Vlaamse Waterweg en tegen eind dit jaar moet ook Waterwegen en Zeekanaal in de nieuwe entiteit geïntegreerd zijn. Daardoor ontstaat één herkenbaar aanspreekpunt voor de waterwegen in Vlaanderen. Met de nieuwe website wordt alle informatie met betrekking tot alle aspecten van de waterweg op één punt samengebracht.

Nieuwe functionaliteiten

Om de gebruikers snel en makkelijk de gewenste informatie te laten vinden, kreeg de site enkele nieuwe functionaliteiten. De zichtbaarheid van de nieuwsberichten, projecten en evenementen zijn verbeterd en de navigatie en de zoekmotor zijn performanter. De site biedt gemakkelijk toegang tot de sociale media en past zich aan aan alle gegevensdragers zoals smartphone, tablet en computer. Met een rechtstreekse link krijgt de gebruiker toegang tot het zopas gelanceerde webportaal voor de binnenvaart ‘VisuRIS’.

Koen Heinen