DAF lanceert totaal nieuwe generatie zware trucks (+video)

DAF stelde vandaag de XF, XG en XG+ voor, een nieuwe generatie trucks die als eerste de nieuwe Europese maten en gewichten volledig benut. De cabine is flink langer en aerodynamischer. De constructeur belooft 10% minder verbruik.

Voor deze nieuwe trucks startte DAF van een volledig wit blad papier. Dit wil zeggen dat ook de structuur van de cabine volledig nieuw is. Tot nu toe werd nog altijd het skelet van de CabTech-cabine gebruikt die in de jaren '80 samen met Pegaso werd ontworpen. Volgens technisch directeur Ron Borsboom maakte dat wit blad papier het mogelijk om helemaal in te spelen op de nieuwe maten en gewichten die Europa invoerde om trucks veiliger en aerodynamischer te maken. Vooraan is de truck 16 cm langer en achteraan zijn de XG en XG+ maar liefst 34 cm langer.

Hierdoor kon niet alleen een spitsere cabine ontworpen worden, maar ook meer binnenruimte gecreëerd in de XG en XG+ versies. De XG+ is ook 20 cm hoger. Volgens Borsboom opent DAF met deze afmetingen een nieuw marktsegment. Dankzij de nieuwe regels rond maten en gewichten kon de structuur opnieuw ontworpen worden, waardoor de cabine 200 kg lichter is. Ondanks bijkomende uitrustingen is de XF in totaal 150 à 200 kg lichter, de XG even zwaar als de huidige XF Space Cab en de XG+ enkele kilos zwaarder.

Westerlo

De nieuwe cabine wordt in Westerlo gebouwd, in een nieuw assemblagegebouw naast de huidige fabriek. In totaal investeerde DAF 1 miljard euro in de nieuwe truck. Aan de nieuwe generatie is zeven jaar gewerkt. “Doordat in tussentijd de regelgeving veranderde, vereiste dat best heel wat flexibiliteit van het designteam”, merkt Borsboom op.

Ook elektrisch

Ook het platform is van nul ontworpen om niet alleen de (geoptimaliseerde) MX11 en MX13-dieselmotoren te integreren, maar ook toekomstige aandrijflijnen. De batterij-elektrische versie is nog in ontwikkeling en zal naar verwachting binnen twee à drie jaar gelanceerd worden. De eerste tests zijn al gaande. Er komt ook een versie op waterstof. “We weten nog niet of we kiezen voor brandstofcellen of voor een verbrandingsmotor op waterstof. De opties zijn nog open”, zegt Borsboom. Volgens hem is er nog tijd om die keuze te maken, want hij verwacht niet dat de nodige tankinfrastructuur voor vijf jaar voldoende beschikbaar zal zijn.

Volgens hem verbruiken de nieuwe trucks 10% minder brandstof dan de huidige generatie. “Twee derde van de winst is te danken aan de aerodynamica en de rest aan de gewichtsbesparing en allerlei kleine ingrepen in de aandrijflijn”, stelt hij.

Interieur

Ook het interieur is volledig nieuw. Dankzij de grotere lengte is het is flink wat ruimer en biedt het zowel meer comfort als bergruimte. Het dashboard is volledig elektronisch, met een centraal scherm en een optioneel secundair scherm voor allerlei informatie en beelden. Terloops: de truck kan in optie worden geleverd met camera’s in plaats van de zijspiegels.

Weer dankzij de nieuwe vorm heeft de chauffeur een beter zicht op de weg en de omgeving. In de rechterdeur kan ook een raampje worden geïntegreerd om dodehoekongevallen in steden te vermijden.

Verkoop

De verkoop van de nieuwe XF, XG en XG+ start nu al. De eerste exemplaren zullen al in oktober geleverd worden, maar de echte productiestart is in februari 2022. Of de planning door het wereldwijde chipstekort vertraging zal oplopen, wou voorzitter Harry Wolters niet gezegd hebben. “We hebben een fantastisch team dat al het nodige doet om aan voldoende chips te geraken”, antwoordt hij ontwijkend op een vraag tijdens de virtuele persconferentie.

Na de XF wordt nu ook gewerkt aan de opvolger van de CF. Volgens Borsboom zal het niet al te lang duren vooraleer ook die wordt geïntroduceerd.

Philippe  Van Dooren