Contargo integreert overgenomen ‘Barge Line Today’ in Transbox

Binnenvaartoperator Contargo heeft het Nederlandse Barge Line Today overgenomen. Daarmee breidt het zijn activiteiten in de Benelux verder uit. Het overgenomen bedrijf wordt geïntegreerd in Transbox, dat actief is in en tussen Rotterdam en Antwerpen.

Barge Line Today biedt binnenvaartvervoer aan in het gebied van de ARA-havens (Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen) via dagelijkse containerlijndiensten onder meer tussen de verschillende terminals in Rotterdam en van en naar Dordrecht en Moerdijk. Het bedrijf beschikt over een chartervloot met een laadvermogen tot 500 teu per schip.

Transbox

De activiteiten van Barge Line Today worden geïntegreerd binnen de bestaande binnenvaartactiviteiten in de Benelux onder de noemer Transbox. Contargo Transbox is ontstaan uit de joint venture tussen Transbox, een onderdeel van Contargo Waterway Logistics, en het Antwerpse United Container Transport, waarvan Contargo in 2017 de totaliteit van de aandelen verwierf. In oktober 2019 werd de naam omgevormd van Transbox United naar Contargo Transbox. De activiteiten bestaan uit containertransport tussen Rotterdam en Antwerpen en intrahavenvervoer in beide havens.

De huidige manager van Barge Line Today, Carsten Borchers, wordt binnen Contargo manager van Contargo Transbox in België en van Contargo Network Service.

Koen Heinen