China-EU met trein in tien dagen op conto van DHL Global Forwarding

De nieuwe treinverbinding van DHL Global Forwarding tussen het Chinese Xi’an en Neuss en Hamburg in Duitsland duurt nog slechts 10 tot 12 dagen in plaats van 17. Daardoor kunnen ook klanten in de Benelux van kortere transittijden genieten.

De snelste spoorverbinding tussen China en Europa tot nu toe werd gelanceerd in samenwerking met Xi’an International Inland Port Investment & Development Group en met de steun van China Railway, Belintertrans, RTSB en de Eurasiatische spooralliantie UTLC.

Het 9.400 kilometer lange traject loopt via Kazakstan, Rusland, Wit-Rusland, Litouwen en Kalingrad Oblast aan de zuidkust van de Baltische Zee om aan de grensovergang Mamonovo-Braniewo de EU te bereiken. Van daaruit gaat het via Polen naar de eindbestemmingen Hamburg en Neuss bij Düsseldorf, een belangrijke logistiekhub langs de Rijn. Via Neuss kunnen ook klanten in andere landen zoals de Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk (VK) van de kortere transittijd genieten.

Rail Competence Centers

Inspelend op de groeiende vraag naar spoorvervoer tussen Europa en China heeft DHL Global Forwarding drie nieuwe Rail Competence Centers geopend in Europa. Het gaat om Le Havre in Frankrijk, Felixstowe in het VK en Genua in Italië. Er waren al vier dergelijke centra in China, een in Polen en een in Stuttgart in Duitsland. De experts in deze centra adviseren de klanten en coördineren de vrachtvolumes op de route tussen Europa en China van begin tot einde, inclusief douaneformaliteiten en last-miletransport naar de eindbestemming.

Koen Heinen