C.H. Robinson lanceert ‘aanvullende’ spoordienst China-Europa

Multimodaal logistiek dienstverlener C.H. Robinson start een trans-Euraziatische spoorverbinding tussen acht terminals in China en acht Europese bestemmingen waaronder Tilburg en Duisburg. Het gaat om een aanvulling op de lucht- en zeevrachtdiensten.

De groep benadrukt dat het met de spoordienst niet concurreert met zee- of luchtvracht, maar de dienstverlening en de flexibiliteit voor de klanten verder uitbreidt.

De trein verbindt terminals in Zhengzhou, Zushou, Wuhan, Yiwu, Xiamen, Shenzen, Guanghzou en Chongqing in China met Melaszewicze, Hamburg, Duisburg, Milaan, Tilburg, Lyon, Parijs en het Britse Barking in Europa. De groep heeft een vestiging in Antwerpen, maar in de Antwerpse haven is geen (rechtstreekse) aanloop voorzien. De transittijd bedraagt achttien tot twintig dagen.

C.H. Robinson biedt verschillende diensten zoals lege containerpick-up, ophalen on-site, douaneformaliteiten bij vertrek, douaneafhandeling en verdere distributie in Europa via intermodale diensten. Optioneel kunnen bloktreinen, losse containers, LCL-zendingen en afwijkende vracht worden vervoerd.

Koen Heinen