Callcenter Satellic niet gratis voor Mobistar-abonnees

Dat sommige gebruikers moeten betalen voor hun oproepen naar het gratis nummer van het Satellic-callcenter, heeft te maken met het feit dat ze Mobistar-abonnees zijn. Dat blijkt uit een parlementaire vraag in Wallonië.

UPTR, die de kat een tijdje geleden de bel aanbond, meldt in een Flash dat MR-transportspecialist Jean-Luc Crucke een parlementaire vraag richtte aan Waals minister Maxime Prévot over het feit dat sommige oproepen naar het gratis nummer 1 euro per minuut kosten.

Prévot antwoordde dat het 0800-nummer inderdaad gratis is voor de oproepen vanuit België en de buurlanden, maar dat Mobistar "moeite heeft bij het verzekeren van de kosteloosheid ervan". Volgens hem is het probleem van commerciële aard en moet het geregeld worden binnen het contract tussen Mobistar en zijn klanten.

Overigens is de tekst op de site van Satellic aangepast. Nu staat er: “Het 00800-72-83 55 42 (of 00800-SATELLIC) nummer is kosteloos uit België en omringende landen, andere nummers worden aangerekend aan normaal tarief. Indien u 00800-72 83 55 42 belde vanuit België of vanuit een buurland maar dit toch aangerekend werd, neem dan contact op met uw telecomoperator voor een terugbetaling.”