Brussels Airport versterkt aanbod op Zuid-Amerika met Avianca Cargo

Op Brussels Airport is zondag een eerste vrachtvlucht van Avianca Cargo geland. De Zuid-Amerikaanse luchtvrachtmaatschappij verbindt Brussel voortaan tweemaal per week met Bogota in Colombia. De A330F maakt een tussenstop in Miami.

Na heel wat jaren geen rechtstreekse verbinding te hebben gehad met Zuid-Amerika, is dit voor de luchthaven al de tweede nieuwe vrachtklant op deze route en de derde nieuwe full-freighterklant dit jaar. In april startte Latam eveneens met twee vluchten per week. Die frequentie is ondertussen opgetrokken tot drie per week.

De afhandeling van de vracht van Avianca Cargo gebeurt door Worldwide Flight Services (WFS). Swissport zorgt voor het lossen en het laden van het toestel. De eerste vlucht zat zowel inkomend als uitgaand volledig vol.

Alternatief voor Amsterdam

Voor Avianca Cargo is het de eerste rechtstreekse route op Europa. Tot voor kort werkte het daarvoor samen met Etihad Cargo, dat met een B777F opereerde tussen Bogota en Amsterdam. Door de financiële problemen van Etihad werd de route stopgezet en moest Avianca zelf een oplossing zoeken. Met de slotschaarste in Amsterdam werd ook naar andere luchthavens in de regio gekeken. Daarbij viel de keuze op Brussel.

“Het klopt dat wij kunnen profiteren van de situatie in Amsterdam. Tegelijkertijd bevestigt dit dat we een goed alternatief kunnen bieden voor de Nederlandse luchthaven en dat we voor heel wat airlines ook het ‘preferred alternative’ zijn”, zegt Steven Polmans, head of Cargo and Logistics van Brussels Airport.

2020

De groei van het aanbod op Brussels Airport is niet vanzelfsprekend. “Momenteel zijn we beperkt in onze groei in afwachting van een bijkomende afhandelaar en de oplevering van nieuwe gebouwen. Daarom moeten we selectief zijn in het verwelkomen van nieuwe luchtvrachtmaatschappijen. We blijven echter ambitieus en willen ook selectief blijven groeien in de komende maanden. Vanaf 2020 kunnen we een versnelling hoger schakelen in onze groei”, besluit Polmans.

Koen Heinen