Boete voor boer en transportbedrijf Jet voor stallen trucks Waberer’s

Het transportbedrijf Jet en een boer uit Opglabbeek krijgen een boete voor het tijdelijk stallen van een tweehonderdtal vrachtwagens van het Hongaarse Waberer’s tijdens de eindejaarsperiode van 2015. Een deel van de winst is verbeurdverklaard.

Tijdens de eindejaarsperiode van 2015 zorgde het transportbedrijf Jet ervoor dat de tweehonderd vrachtwagens van Waberer’s op een weide van een boer konden parkeren, zodat de chauffeurs de eindejaarsfeesten in hun thuisland konden doorbrengen.

Geen vergunning

Zowel het landbouwbedrijf als de transportfirma beschikten niet over de milieuvergunning die nodig was voor de tijdelijke parking. Ze weigerden ook een minnelijke schikking te betalen. Daarvoor moesten ze zich eind maart voor de rechtbank van Tongeren verantwoorden. Beide partijen kregen elk een geldboete van 3.000 euro waarvan drie vierde met uitstel. De helft van de winst die ze maakten, 3.460 euro voor de boer voor de huur van de weide en 37.268 euro voor Jet als tussenpersoon, werd verbeurdverklaard.

De voorbije jaren werden ook telkens weer enkele honderden vrachtwagens geparkeerd in Opglabbeek, maar dit keer op een terrein van Jet zelf (foto).

Koen Heinen