Bert van Grieken nieuwe director ‘Multimodal’ bij Van Uden

Van Uden Multimodal heeft Bert van Grieken aangesteld als director Multimodal. Het gaat om een nieuwe functie binnen de onderneming. Hij wordt verantwoordelijk voor binnenvaart, het Alpherium, container trucking en de Belgische activiteiten.

Van Grieken komt over van Maersk Nederland, waar hij deel uitmaakte van het directieteam.

Als director Multimodal bij Van Uden zal hij naast de algemene aansturing van voornoemde activiteiten als taak hebben om de dienstverlening verder te professionaliseren met het oog op verdere groei. Het gaat onder meer om de capaciteitsuitbreiding van het containertransferium Alpherium, het uitbreiden van de binnenvaartactiviteiten en het bouwen van duurzame binnenschepen.

Antwerp Port Shuttle​

De Antwerpse vestiging van Van Uden, die opereert onder de noemer Antwerp Port Shuttle (APS) en die instaat voor containerbinnenvaart in de Benelux, valt eveneens onder de verantwoordelijkheid van de nieuwe director.

De aanstelling van van Grieken moet Diederik Antvelink en Roderick de la Houssaye, die samen met CFO Jannine van Lieshout de algemene directie vormen, toelaten om zich toe te spitsen op de realisatie van verdere groei, nieuwe diensten en internationale expansie.

Verder blijft Marnix Vox verantwoordelijk voor de gehele binnenvaart en Ivo Hilhorst als terminal manager van Alpherium. Zij rapporteren beiden aan Bert van Grieken.