Antwerpse RKE wordt Haeger & Schmidt Logistics Belgium

Vanaf 1 maart verdwijnt de in expeditiekringen bekende naam Rijn- en Kanaalvaart, Internationale Expeditie (RKE). Het bedrijf zal dan als Haeger und Schmidt Logistics Belgium verdergaan door een rebranding binnen de groep waartoe het behoort.

RKE behoort sinds 2013 samen met H&S Container Line en Haeger & Schmidt Internatonial tot de Oostenrijkse Felbermayr Group. Het bedrijf werd in de jaren ’60 opgericht en telt twintig werknemers. Op jaarbasis vertegenwoordigt het een volume van 2,5 miljoen ton en een omzet van 17 miljoen euro.

“Via de rebranding is het de bedoeling om RKE, H&S Container Line en Haeger & Schmidt International als een activiteit en een groep naar de aandeelhouders te presenteren”, zegt Muriel Marquet, verantwoordelijke business development, sales & strategy bij RKE. “De naam RKE beantwoordt niet meer aan de realiteit. Met de naamswijziging stappen we een nieuw tijdperk in”, benadrukt ze.

Voor de medewerkers verandert er niets. “We gaan enkel nog meer samenwerken binnen de groep”, besluit Marquet.

H&S Container Line kwam onlangs nog in het nieuws met de lancering van een nieuwe spoorshuttle tussen de terminals aan het Deurganckdok en de eigen terminal in het Duitse Andernach. Die wekelijkse spoorverbinding is complementair met de regelmatige bargedienst naar de Rijn. Zowel voor de spoor- als de bargedienst wordt de dispatchinig vanuit Antwerpen verzorgd. RKE participeert eveneens in de Coil Terminal (foto) in de Antwerpse haven.

Koen Heinen