Antwerps Transportforum viert tweejarig bestaan met nieuwe website

Het Antwerps Transportforum, een netwerk van zo’n 140 wegvervoerbedrijven uit het Antwerpse, viert deze maand zijn tweejarig bestaan. Dat gebeurt op 21 januari tijdens een business-event. Ook de nieuwe website wordt er voorgesteld.

Het Antwerps Transportforum (AT) werd op 1 januari 2014 opgericht door een aantal transporteurs die, onder andere door een betere samenwerking, betere commerciële voorwaarden willen bekomen van hun leveranciers, ideeën uitwisselen en meer informatie krijgen.

Twee jaar later zijn er 140 vervoerders uit de Antwerpse regio bij het forum aangesloten, samen goed voor meer dan 3.000 trucks en 5.000 trailers. “Deze groep groeit nog steeds aan”, aldus bestuurslid Yves Haud’Huyze, een van de initiatiefnemers.

Opentrekken

“Ondertussen hebben we met AT een mooi netwerk uitgebouwd waarin we bedrijven en mensen ook samenbrengen om ideeën uit te wisselen en de evoluties binnen de sector te bespreken, om goed geïnformeerd de toekomst tegemoet te gaan”, zegt hij.

Tevens benadrukt hij dat dit een feitelijke vereniging is, en geen vierde transporteursvereniging. “Daarom hebben we het bestuur opengetrokken naar vervoerders die lid zijn van andere verenigingen dan Febetra/SAVA.”  Volgens hem is het unieke aan dit concept tevens dat er geen enkele verplichting is. “Er wordt geen lidgeld gevraagd en deelname is geheel vrijblijvend.”

Samen aankopen

Het primaire doel van het Antwerps Transportforum blijft door samenwerking kortingen te bedingen voor de aankoop van diverse goederen en diensten. “Er worden onderhandelingen gevoerd met diverse leveranciers om hun product en/of dienst voordelig aan de leden aan te bieden. Zo hebben ook de kleine bedrijven of de eigen 'rijders' de kans mee te genieten van de voordelen die ook de grote bedrijven hebben”, aldus Haud’huyze.

“De belangstelling van de leveranciers groeit enorm, maar we willen niet te snel van stapel gaan. Eerst opbouwen is de boodschap”, zegt hij. Een van de projecten in de pijplijn heeft betrekking tot voordeliger prijzen voor diesel.

Nieuwe website

Op 21 januari wordt een businessevenement georganiseerd voor de tweede verjaardag van het Antwerps Transportforum. “Er is maanden aan gewerkt om een optimaal werkinstrument te hebben voor elke aangesloten transporteur. Het is de bedoeling om na verloop van tijd op deze site de verschillende deals voor te stellen waarvan de transporteur kan genieten.” Aansluiten als lid is gratis en zonder enige verplichting, er wordt enkel gevraagd zich te registeren om zo een login te kunnen krijgen.

Tijdens zo’n vergadering van AT is er altijd een informatief en een commercieel luik, waarbij leveranciers voordelige deals kunnen voorstellen. Dat zal op 21 januari ook het geval zijn.