Alexandra Limage bekroond tot 'Vrouwelijke ondernemer van het jaar'

Alexandra Limage van Sprint Transport uit Houthalen-Helchteren mag zich 'vrouwelijke ondernemer van het jaar' noemen. Gisterenavond — niet toevallig de vooravond van Internationale Vrouwendag — won ze de jaarlijkse wedstrijd 'WOMED Award'.

WOMED staat voor Women in Enterprise and Development. Deze award is een initiatief van UNIZO en Markant vzw, met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Drie onderneemsters waren genomineerd. De zaakvoerster van het Limburgse transportbedrijf haalde het van Marjola Maes van Degels Metal uit Ieper en Marina Doggen van Gutami Solar uit Beringen.

Van Alexandra Limage bracht Flows eind januari nog een portret. Daaruit bleek dat zij het succes van haar 'Sprint Transport' niet cadeau kreeg. Ze begon er in 1999 als administratief medewerkster én chauffeur. Na het faillissement van het bedrijf in 2008 deed ze wat vele anderen wellicht niet hadden gedurfd: bieden op het over te nemen handelsfonds. Van de ene dag op de andere werd ze zaakvoerder en moest ze alles opnieuw opbouwen van a tot z. Vandaag runt ze een florerende kmo met 37 medewerkers en 26 recente voertuigen.

Bijna geen hiërarchie

"Ik zit op een platte pannenkoek tussen mijn personeel en ik zie nauwelijks een hiërarchische lijn. Ik luister naar mijn medewerkers zodat ze me kunnen inspireren om samen nog beter te ondernemen", verklaart ze haar ondernemerssucces.

De jury van de WOMED Award zegt onder de indruk te zijn van het lef en doorzettingsvermogen waarmee Alexandra Limage haar bedrijf heeft uitgebouwd tot wat het vandaag is. "Ook haar authenticiteit en open managemenstijl konden de jury bekoren”, klinkt het tot slot.

Philippe Van Dooren