Alders Transport neemt Transport M. Depaire over

Het Limburgse Alders Transport heeft Transport Marcel Depaire uit Asse overgenomen. Het kreeg daarbij financiële steun van de Limburgse reconversiemaatschappij LRM. De overname moet de uitbouw van de internationale activiteiten ondersteunen.

Na de overname behoort de groep tot de tien grootste Belgische transportbedrijven. Samen vertegenwoordigen ze een omzet van 65 miljoen euro en een tewerkstelling van 500 mensen. De vloot bestaat uit bijna 400 eigen trekkers en 700 opleggers.

Alders Transport heeft vestigingen in West- en Centraal-Europa en is voornamelijk actief in het transport van staalrollen, toelevering van minerale grondstoffen en internationaal afvaltransport. De groep bestaat uit vijf ondernemingen: A-Logistics, Alders Internationaal Transport, Alders Bulk Logistics, het Hongaarse ACE Logistics en het Duitse Alders-Kruger Transport.

Complementariteit

Met de overname van Depaire in Asse krijgt Alders er een tweede operationele hub bij op een strategische locatie tussen Brussel en Gent. Met de focus van Alders op de Duitse markt en Depaire met veel ervaring in de Franse transportmarkt zijn de activiteiten complementair en liggen de kansen voor internationale uitbreiding open. “In de transportsector zijn synergieën en schaalbesparingen noodzakelijk om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen”, zegt Roel Smets, managing director van Alders Transport. Nadine De Paire, CEO van Transport Depaire, noemt de toenadering een absolute win-win.

De LRM wordt door een kapitaalinjectie minderheidsaandeelhouder van de holding boven de transportgroep. De maatschappij prijst de gezonde ambitie en de goede reputatie van de Limburgse transportgroep.

Koen Heinen