Aertssen bestelt tien waterstoftrucks

De Aertssen Group bestelt tien trucks op waterstof bij Nikola Corporation. Het familiebedrijf onderzoekt in één beweging hoe het zelf waterstof kan produceren via eigen windmolens en zonnepanelen.

De waterstoftruck van Nikola werd vorige week internationaal voorgesteld in de Verenigde Staten. Toen al werd bekendgemaakt dat de Belgische bedrijven Be-Trans en Ninatrans een bestelling plaatsten. Nu sluit ook Aertssen zich aan bij dit lijstje. "Aertssen was een van de ruim 2.000 genodigden uit 49 andere landen die de demo-rit van het tweeassige en drieassige model vanop de eerste rij aanschouwde", zegt het bedrijf. "Het Europese model, de Nikola Tre, zal leverbaar zijn vanaf 2023. Wij plaatsten een voorbestelling van tien stuks."

Waterstoftankstation

Aertssen Group onderzoekt meteen ook de mogelijkheid om zelf waterstof te produceren uit eigen windmolens en zonnepanelen. De bevoorrading van waterstof op de Europese markt is nog te beperkt. Aertssen Group wil de ontwikkelingen op de Europese markt niet afwachten en hoopt zelf groene waterstof te gaan produceren. "De eerste gesprekken voor de bouw van een waterstoftankstation op de nieuwe logistieke site in Verrebroek en op het zonnepark in Zelzate zijn lopende", klinkt het. "De levertermijn van de Nikola Tre geeft Aertssen Group net voldoende tijd om de vergunningen en de bouw van een eigen waterstoftankstation rond te krijgen."

Duurzame verbindingen

“De Nikola Tre heeft een rijbereik van 800 tot 1200 kilometer", zegt Sam Aertssen, Business Unit Manager bij Aertssen Transport & Logistics. "Dat betekent een vergroening van ons transport. We zullen zo in staat zijn om duurzame verbindingen op te zetten tussen de belangrijkste Belgische havens: Antwerpen, Gent en Zeebrugge.”

Bart Timperman