Vijftig nieuwe 45’ chassis voor P&O Ferrymasters

De Belgische container- en trailerverhuurder ICTS heeft met P&O Ferrymasters een nieuw langetermijn full service huurcontract afgesloten. Het gaat om vijftig lichtgewicht chassis voor 45-voetcontainers.

De specifiek voor P&O Ferrymasters gespecifieerde en samengestelde chassis zijn onlangs geleverd. Ze werden door LAG in Bree gebouwd.

In het verhuurcontract is tevens een ‘full service’-pakket opgenomen. “ICTS beheert nu de volledige vloot op vlak van onderhoud & banden en maakt voor P&O Ferrymasters alle controle- en servicebeurten inzichtelijk door de toevoeging van haar reporting tools”, aldus Christophe Deboo, directeur Sales van ICTS.

Voor het verhuurbedrijf is het een belangrijke order voor de uitbreiding van zijn vloot containerchassis, klinkt het.

Verhuurvloot van 1.400 trailers

ICTS NV is de ferryspecialist binnen de ICTS Group. Deze is in 2007 ontstaan uit het samengaan van IRS (International Repair Services) en ICTS, die actief waren in Zeebrugge en Antwerpen. Nu is de groep actief in België, Nederland, Polen en Rusland. Ze beschikt over een lange en kortetermijn verhuurvloot van 1.400 trailers. Die bestaat uit flatbeds, schuifzeiltrailers, mega-schuifzeiltrailers, containerchassis, koeltrailers en kastenwagens. Het bedrijf is tevens actief in onderhoud van en herstellingen aan trailers en containers.

P&O Ferrymasters – nu een onderdeel van Dubai World – opereert vanuit 22 strategische kantoren in twaalf Europese landen. De groep is actief in weg- en spoorvervoer en gebruikt hiervoor een vloot van 45’ intermodale containers, trailers voor gecombineerd vervoer en coil-opleggers.

P&O Ferrymasters is eerder dit jaar gestart met een vernieuwings- en uitbreidingsprogramma van de opleggervloot. In dat kader werd in mei al een contract getekend met TIP Trailers voor het huren van 400 huckepacktrailers en coilers.