VIL en VEA werken aan 'Lean and Green' in de expeditie

Het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) en de Vereniging Expediteurs Antwerpen (VEA) werken verder aan een Lean and Green-programma voor de expeditiesector. Dat is een unicum, omdat de ontwikkeling ervan niet zo evident is.

Geert De Wilde, voorzitter VEA Commissie Logistiek, zei vorige week dat het ontwikkelen van een Lean en Green-programma voor de expeditie sector verder wordt uitgewerkt met het VIL. Hij benadrukt het belang hiervan voor de sector en roept de VEA-leden op om deel te nemen aan dit project. Doelstelling is om de Antwerpse expediteursgemeenschap internationaal in de markt te zetten als een duurzame oplossing voor de wereldwijde logistieke stromen.

“VIL staat klaar. Wij gaan van start van zodra er genoeg leden van VEA er zich bij aansluiten. Het moeten er minimum zeven zijn, maar wij zien het zitten, omdat er nu al een viertal expediteurs zich aangemeld hebben,” aldus Liesbeth Geysels, directeur van het VIL aan Flows.

Unicum

Als het programma van start gaat, is het wel een unicum binnen het kader van het Lean and Green-concept. Het zou immers de eerste keer zijn dat zo’n programma op maat van de expediteursector geschreven wordt. Het is immers moeilijk voor een expediteur om aan te tonen dat hij binnen zijn activiteiten 20% van de CO2-emissies in een periode van vijf jaar kan verminderen.