Telexnieuws over Jan De Nul, DHL Express, Oosterweel, Brucargo en meer

In deze rubriek nog een pak interessante weetjes. Wist u dat China de slechtste exportcijfers in vier jaar tijd noteerde? Dat u tot 4 juli online de documenten van de vergunningsaanvraag van Oosterweel kunt bekijken? U leest er hier meer over.

DHL -

DHL Express heeft een ‘Thank You’ Boeing 757 ontworpen om het medisch en logistiek personeel in Europa tijdens COVID-19 te bedanken (zie foto). Ruim een maand lang vloog het DHL-vliegtuig, bestickerd met regenboogsymbolen, naar 32 bestemmingen in 23 landen om de boodschap te verspreiden. De laatste vlucht is gepland op vrijdag 12 juni richting East Midlands (VK).

OOSTERWEEL -

Het openbaar onderzoek naar de Oosterweelverbinding op rechteroever is gestart. De ingediende plannen zijn nog tot 4 juli online raadpleegbaar. Op een  tijdelijke website heeft bouwheer Lantis alle  1.700 documenten  verzameld en opgesplitst volgens de thema’s stedenbouw, natuur en milieu. Als Lantis  de omgevingsvergunning eind 2020 verkrijgt, gaan de werken voor het eerste deel van het project, de nieuwe Scheldetunnel, begin 2021 van start.

CHINA -

De import in China zakte in mei 2020 terug naar het laagste niveau in vier jaar tijd. De export daalde met 3,3% ten gevolge van COVID-19. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Amerikaanse onderzoeksbureau IHS Markit. De export van medische hulpmiddelen uit China blijft wel sterk presteren. Peking exporteerde tussen maart en mei ruim 7,5 miljard mondmaskers wereldwijd.

DE NUL -

Baggeraar Jan de Nul is met de bouw gestart van het Formosa 2 offshore windmolenpark in Taiwan. Op het strand in Miaoli County en in de haven van Taichung voert het projectteam momenteel de voorbereidende werken uit voor de aansluiting van het windmolenpark op het elektriciteitsnet. De bouw- en installatiewerken gaan later dit jaar van start. Het Formosa 2 park zal 47 turbines tellen van 8 megawatt elk en zal stroom leveren aan 380.000 Taiwanese families.

P&I - 

P&I (protection & indemnity)-correspondent DUPI Antwerp heet voortaan Belgian P&I. De naamswijziging is er gekomen omdat het bedrijf op de Keyserlei zich duidelijker wil profileren als expert bedreven in maritieme aansprakelijkheid voor schepen. Belgian P&I bestaat al meer dan dertig jaar en behoort tot de Nederlandse DUPI group die verschillende vestigingen heeft over heel Europa. 

BRUCARGO -

Vertegenwoordiger van luchtvaartmaatschappijen, Kales Airline Services, behandelde de eerste vlucht van Virgin Atlantic Cargo naar Brussels Airport. Virgin startte in juni een nieuwe vrachtroute op vanuit New York JFK naar London Heathrow (LHR) met Brussels Airport (BRU) als tussenstop. De volgende vlucht staat gepland nu vrijdag 12 juni.

RORO - 

CLdN start een nieuwe shortsea rorodienst tussen Santander (Spanje), Liverpool (Verenigd Koninkrijk (VK)) en Dublin (Ierland). Vanaf maandag 15 juni zal CLdN één keer per week van Santander naar Liverpool varen. CLdN Ro-Ro breidt daarmee zijn netwerk uit door Spanje rechtstreeks met het VK en Ierland te verbinden.

Julie Desmet