Telex over MSC, Maersk, Jan De Nul, Steelduxx, ZIM en meer

Hier nog wat extra nieuws. Søren Toft gaat op 1 december 2020 aan de slag als nieuwe CEO van MSC, palletpooler IPP wil het verlies van zijn palletten tegengaan met internet of things en Maersk voert een nieuwe toeslag in voor Out-of-Gaugeladingen.

TOFT - 

Søren Toft neemt hoogstwaarschijnlijk op 1 december 2020 zijn functie op als nieuwe CEO van de containerreus MSC. Dat heeft Toft zelf bevestigd aan het Deense ShippingWatch. Toft werkte 25 jaar lang bij concurrent Maersk, waarvan de laatste vijf jaar als chief operating officer (COO). Toft zal met zijn familie naar het hoofdkwartier in Genève verhuizen.

STEELDUXX -

De Antwerpse staalexpediteur Steelduxx is verhuisd naar de Duboisstraat, vlak bij Park Spoor Noord in Antwerpen. Steelduxx laat in een kort persbericht weten dat ook zijn collega’s van de breakbulkagentuur Seabreak zijn gevolgd, en in dezelfde straat hun intrek hebben genomen in een nieuw kantoor. 

MAERSK -

Rederij Maersk voert vanaf 1 juli een nieuw boetebedrag in voor Out-of-Gaugeladingen (OOG). Dat is het geval wanneer de afmetingen van de te verschepen goederen buiten de maten van de container vallen. De toeslag zal 500 dollar bedragen voor zowel open-top- als flatrackcontainers van 20, 40 of 45 ft. De rederij meldt met te veel incidenten te kampen door verkeerd gedeclareerde goederen.

JAN DE NUL - 

Baggeraar Jan De Nul heeft de bouw van het 12MW-offshorewindmolenpark voor de kust van Virginia in de Verenigde Staten succesvol afgerond. Jan De Nul Group zette daarvoor het installatieschip 'Vole au vent' in, dat zich als ‘jack-up’ of ‘zelfhijsend eiland' uit het water kan tillen om stabiel te kunnen werken. Het multipurposeschip 'Adhémar de Saint Venant' nam de erosiebeschermingswerken voor zijn rekening.

MSC FLAVIA - 

Bijna de helft van alle bemanningsleden aan boord van de ‘MSC Flavia’ hebben positief getest op het coronavirus. Het schip ligt momenteel voor anker in Meishan, een deelhaven van het Chinese Ningbo. Het ministerie van Volksgezondheid bevestigt dat negen van de elf besmette crewleden op 24 juni in Hongkong aan boord zijn gegaan. Zes van hen kwamen uit Indonesïe, Griekenland en Kroatië. De ‘MSC Flavia’ vaart op de route tussen Azië en Zuid-Amerika en liep daarvoor Yokohama, Xiamen and Shenzhen aan. 

PALLETPOOLER - 

Palletpooler IPP, onderdeel van de Faber Halbertsma Group, gaat in zee met het Nederlandse Global Tracks om internet of things (IoT)-oplossingen toe te passen. IPP levert jaarlijks meer dan 50 miljoen houten pallets aan klanten in West-Europa en wil het verlies ervan in de logistieke processen tegengaan. De ‘connected pallet’ houdt de routedata bij. Een ingebouwde module geeft informatie over mogelijke beschadiging of het verlies van de palletten. 

ZIM -

De Israëlische rederij ZIM heeft zijn contract met Orange Business Services verlengd. De IT-infrastructuurtak van telecomoperator Orange levert collaboration- en contactcenterdiensten aan ZIM om de klantervaring te verbeteren. Zo heeft Orange een ‘Managed Contact Center’-systeem geïmplementeerd dat op basis van een profiel en eerdere interacties de meest geschikte medewerker aan bellers koppelt die vragen hebben over bijvoorbeeld boekingen of vrachtupdates. 

Julie Desmet