Antwerpse T-Mining verwelkomt nieuwe belangrijke investeerders

De Antwerpse blockchainstart-up T-Mining haalt investeringen binnen van het fonds Taste Invest (familie Westerlund) en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV. Een concreet bedrag wordt evenwel niet bekendgemaakt.

"Naast verschillende bestaande aandeelhouders en imec.istart, komen nu Taste Invest – het investeringsfonds van de familie Westerlund – en PMV mee aan boord. Deze financieringsronde is een belangrijke mijlpaal om verder nieuwe toepassingen te ontwikkelen op basis van decentrale technologieën zoals blockchain, gericht op de maritieme, haven-, logistieke en transportindustrie”, aldus Nico Wauters, CEO bij T-Mining (links op foto). “We zijn bijzonder fier om Taste Invest als nieuwe investeerder te mogen verwelkomen. Westerlund is een grote naam in de maritieme sector en heeft naast een groot internationaal netwerk, een sterke track record als early stage investeerder in grensverleggende technologie. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek wisten we dat Taste Invest een belangrijke strategische rol zou gaan spelen voor T-Mining."

Wouters: "Risicokapitaal geen evidentie"

Daarnaast investeert ook PMV mee in de verdere groei. "Risicokapitaal aantrekken is in België, zeker voor geavanceerde technologiestart-ups, niet evident", meent Wauters. "Ook al is de perceptie soms anders. Daarom is deze steun van PMV voor ons cruciaal en waarderen we hun vertrouwen. We zijn ook bijzonder opgetogen om opnieuw te mogen rekenen op de steun van imec.istart. Als toonaangevende tech accelerator draagt imec.istart niet alleen geld maar ook expertise bij en dat is absoluut belangrijk om te professionaliseren. Ten slotte zijn er nog verschillende privé-investeerders die hun vertrouwen in ons team opnieuw hebben bevestigd en onze ambities voluit willen ondersteunen.”

Westerlund: "Absolute pioniers"

Een van hen is Jean-Jacques Westerlund: “T-Mining is een absolute pionier in blockchain binnen de havenindustrie", laat hij optekenen. "Als een van de eerste start-ups wereldwijd zagen zij het potentieel van deze technologie voor de sector. En dit al lang voor de hype. Want laat één zaak duidelijk zijn: blockchaintechnologie binnen de supplychaincontext moet zich vandaag nog bewijzen. Daarom waren we in de eerste plaats op zoek naar een team dat vooral de voeten op de grond weet te houden."

Philip De Mulder van Taste Invest (rechts op foto) pikt in: “Binnen onze sector wordt innovatie steeds belangrijker. Vooral technologie die betere samenwerking stimuleert, zal de komende jaren een erg belangrijke rol gaan spelen. Het beter benutten van bijvoorbeeld bestaande capaciteit is meer en meer afhankelijk van de mate waarin efficiënt kan worden samengewerkt tussen verschillende partijen. Daarin speelt blockchaintechnologie een cruciale rol en heeft het team van T-Mining de afgelopen jaren al heel wat bewezen.” 

PMV: "Samen met grote spelers"

Kris Vandenberk, Senior Investment Manager PMV, verwoordt het als volgt: “In Vlaanderen is het economisch aandeel van de haven-, logistiek- en transportsector zeer groot. Investeringen die als doel hebben om de ketensamenwerking te verbeteren, zijn belangrijk. Ze stellen de uitdagingen rond duurzaamheid en economische groei veilig. T-Mining heeft als Antwerpse start-up al aangetoond dat het met grote spelers vernieuwende concepten kan uitwerken op basis van decentrale technologieën. We zijn dan ook overtuigd dat ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de innovatie in Vlaanderen.”

Sven De Cleyn, program manager van imec.istart, is al langer enthousiast over T-Mining: “Gezien het maatschappelijk belang van de havensector, hebben we in ons programma een specifieke track rond logistiek voorzien. Als een van de eerste start-ups in deze sector, heeft T-Mining vanaf dag één onze aandacht getrokken. Verschillende van hun blockchaintoepassingen genieten internationale erkenning, waardoor ze als een van de voortrekkers gelden in hun vakgebied. We zijn dan ook blij om T-Mining als alumni van ons programma verder te kunnen ondersteunen.”

Voor welke bedragen er vers kapitaal is opgehaald, is evenwel niet bekendgemaakt. 

Michiel Leen