Sophie Verberckmoes na dertig jaar douaneagentschap KGH naar Deloitte

Na een loopbaan van dertig jaar bij KGH Customs Services startte Sophie Verberckmoes op 1 augustus bij Deloitte. Daar zal ze het opleidingsaanbod Douane in goede banen leiden. “Ik ben blij dat ik in een groter team ben terechtgekomen.”  

Sophie Verberckmoes doorliep een lang traject bij KGH Customs Services. Ze startte er dertig jaar geleden als declarant. Gaandeweg werkte ze zich op. “Ik heb zowat alle afdelingen gezien en geleid", legt ze uit. "In 2012 startte ik binnen KGH met een aanbod van open en incompanytrainingen, allemaal douanegerelateerd. Er was nood aan cursussen die vrij praktijkgericht waren.”

Dertig jaar anciënniteit

Toch besloot ze na een loopbaan van dertig jaar bij dezelfde werkgever een andere richting uit te gaan. “Ik zat aan mijn plafond. Opleidingen organiseren en voor een deel ook zelf geven, ik deed het allemaal zelf. Ik had behoefte aan meer collega’s die goed op de hoogte zijn van de materie. Die heb ik bij Deloitte gevonden.” 

Deloitte is geen onbekende voor Sophie Verberckmoes. “We werken al heel lang samen. Voor de opleidingen had ik specialisten nodig en ik vroeg vaak aan Deloitte om docenten te leveren.” 

Onlinetrainingen

Sophie Verberckmoes is sinds 1 augustus aan de slag bij Deloitte. Daar zal ze het opleidingsaanbod Douane beheren en verder uitbouwen, onder meer via de verdere ontwikkeling van onlinetrainingen. “Het grote voordeel is dat ik in een groot team met veel specialisten ben terechtgekomen. Het is er prettig werken. Maar ik ben in alle vriendschap bij KGH vertrokken.”

Melanie De Vrieze