Patrick Verhoeven haalt internationale havenconferentie naar Antwerpen

Save the date: van 17 tot en met 19 maart 2020 vindt in Antwerpen de jaarlijkse conferentie plaats van de internationale havenvereniging IAPH. Een thuismatch voor voorzitter en Antwerpenaar Patrick Verhoeven, die het evenement een update geeft.

Lobbywerk kwam er volgens Verhoeven niet aan te pas om de jaarlijkse conferentie van de International Association of Ports and Harbors (IAPH) naar zijn thuisstad te halen. "We hebben de organisatie van het evenement voor het eerst zelf in handen. In het verleden lieten we dat over aan de havenstad waar we te gast waren, met nogal 'wisselvallige resultaten'. Nu hebben we een driejarencontract met organisator IHS Markit, met sponsoring van het Havenbedrijf Antwerpen. Net omdat het de eerste keer is dat we deze conferentie zelf organiseren, wilde ik werken vanuit een locatie die ik goed ken. Antwerpen dus."

Hartje Antwerpen 

De driedaagse conferentie zal plaatsvinden in het Elisabeth Center in hartje Antwerpen. De agenda wordt uiteraard nog volop voorbereid, maar de thema's zijn in grote lijnen bekend: aandacht voor de veranderende klantomgeving waarin havenbedrijven werken, een kritische doorlichting van het governancemodel en een focus op duurzaamheid. Het duurzaamheidsprogramma WPSP werd trouwens in Antwerpen gelanceerd begin 2018. 

Michiel Leen