OTM organiseert eerste logistieke hackathon samen met Dockflow

Hackathons. Het concept wint steeds meer aan populariteit buiten de wereld van softwareontwikkeling. OTM (Organisatie van Traffic Managers) zag hierin een kans om nieuwe inzichten naar de logistieke sector te brengen.

Op 16 en 17 november vindt in Antwerpen de First Logistics Challenge Hackathon plaats. Daar zullen 125 deelnemers binnen 24 uur concrete oplossingen uitwerken voor uitdagingen binnen logistiek en supplychain. Als belangenorganisatie voor alle Belgische logistieke professionals streeft OTM naar effectievere en efficiëntere supplychains. Voor deze hackathon werken ze intensief samen met Dockflow, een Antwerpse start-up.

Uitdagingen

Tijdens de hackathon hebben de deelnemers de keuze uit vijf uitdagingen van toonaangevende verladers: Colruyt Group, Carglass, Knauf-Isolava, ArcelorMittal en FrieslandCampina. Meer details rond de inhoud van iedere challenge worden op 3 september bekendgemaakt. 

De hackers zullen bestaan uit zowel studenten, logistieke professionals, technologie-experts als consultants. Het winnende team zal bovendien zijn oplossing zelf kunnen voorstellen aan de directie van het bedrijf.

Dockflow

OTM organiseerde al enkele jaren de OTM-Awards, een gala-avond waarbij innovatieve projecten van verladers in de kijker werden gezet. Voor deze hackathon komt er een breder en jonger doelpubliek bij kijken. Dat leidde tot de samenwerking met Dockflow.

Dockflow is een jonge Antwerpse start-up die handel wil heruitvinden voor het digitale tijdperk. Ze doen dat door een digitale ruggengraat te bouwen voor databeheer en -uitwisseling.

Praktisch

De hackathon zal doorgaan in Bluepoint Antwerpen te Berchem op vrijdag 16 en zaterdag 17 november. Deelnemen aan de hackathon is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Alle details zijn te vinden op de website van de First Logistics Challenge Hackathon.

Sven Goyvaerts