NVO Consolidation neemt Seacon België over

Het Nederlandse groupagebedrijf NVO Consolidation neemt vanaf 1 maart de activiteiten van Seacon in Antwerpen over. Volgens het management kost dat geen banen in Antwerpen.

Het opzet van de overname is eenvoudig: voor NVO Consolidation is de overname van Seacon de eenvoudigste manier om voet aan de grond te krijgen in de wereld van de Antwerpse groupage. "In Antwerpen zijn die activiteiten nu in handen van enkele grote professionele clubs", zegt Laurens Van Leeuwen van NVO Consolidation in een reactie aan Flows. "Voor ons past deze aanpak in een strategie waarbij we ons in Noord-Europa steviger willen profileren." Met Seacon haalt NVO sowieso een van de oudste namen in de groupage van de Antwerpse haven binnen. NVO is ook actief in het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Duitsland en Ierland. 

Banenverlies hoeft het zeskoppige Antwerpse team volgens Van Leeuwen niet te vrezen. De groep bekijkt nog volop hoe de bestaande werkprocessen van Seacon in de activiteiten van NVO kunnen worden ingepast. 

Michiel Leen