NileDutch wint prijs voor beste stand op Antwerp XL

Afrikaspecialist NileDutch valt in de prijzen: de stand van het bedrijf op breakbulkbeurs Antwerp XL wint de award voor beste stand. Het is al de tweede onderscheiding voor NileDutch. Ook op voorganger Breakbulk Europe won het bedrijf die prijs.

De stand van NileDutch op Antwerp XL was dan ook een echte blikvanger: de blauwe en oranje bedrijfskleuren werden aangevuld met stoffen in Afrikaanse motieven, twee opgewekte hostessen heetten de bezoekers welkom en door het open design was de stand langs alle kanten benaderbaar. Voor NileDutch is het al de tweede keer dat ze de prijs wegkapen. Op Breakbulk Europe, de vroegere breakbulkbeurs in Antwerpen, haalden ze ook al eens die award binnen. Volgens Larissa N'gbo-Kunst van NileDutch heeft vooral de non-conformistische aanpak gewerkt. "We willen iets anders doen dan de klassieke standenbouw en daar zijn we wel in geslaagd. We werken samen met een bloemist en een party-eventplanner. Op die manier kunnen we onze cultuur en identiteit veel beter in de verf zetten." 

Het kwam er dus op aan het specifieke karakter van de Afrikaspecialist in de verf te zetten. Maar ook het puur professionele aspect werd niet vergeten. "Naast de aankleding hebben we er voor gezorgd dat er telkens vijf à zes commerciële medewerkers op de stand aanwezig waren, om vragen van potentiële klanten snel te kunnen beantwoorden", gaan N'gbo-Kunst verder. 

Uiteraard is het bedrijf erg trots op de prijs, die een ereprijs is. "Het gaat om de eer, ja. Dit bevestigt dat je eruit kunt springen door de nadruk te leggen op wie je bent", zegt N'gbo-Kunst nog.

Michiel Leen