Nijpend tekort aan douanedeclaranten door brexit

Door de brexit komen er in Nederlands-Limburg honderden nieuwe banen bij voor declaranten. Ook in ons land neemt de vraag toe. "Het is een knelpuntberoep maar we zien een oplossing in de digitalisering en opleidingen”, zegt Jef Hermans van Portmade.

In de regio Venlo-Eindhoven is er werkgelegenheid voor enkele honderden nieuwe declaranten, zo stelt Ruud Timmermans, directeur van het douanebedrijf Verhoex in de krant De Limburger.

Die evolutie is ook in ons land aan de gang. “Alleen al door de brexit zullen we 30 tot 40% meer aangiften verwerken”, zegt Jef Hermans, managing director van Portmade. “Het gaat om zo’n 30.000 kmo’s, die handel voeren met het Verenigd Koninkrijk, maar geen in- en uitvoer buiten Europa. Ze zijn het dus niet gewoon om douaneformaliteiten te vervullen. Die kmo’s zijn vaak niet digitaal ingesteld wat veel manuele arbeid betekent. Er is meer dan ooit nood aan medewerkers die de formaliteiten kunnen vervullen.”

Knelpuntberoep

Komt daarbij dat de functie van declarant een knelpuntberoep is. Daar zijn meerdere redenen voor. De naam op zich is al niet aantrekkelijk, vindt Jef Hermans. Voor de buitenwereld lijkt de materie ook saai, waardoor studenten de stap niet makkelijk zetten.” Een oplossing ziet hij in employer branding, namelijk aan de buitenwereld tonen dat het beroep niet saai is en dat er veel variatie mogelijk is. “De douane heeft de laatste 15 jaar aan belang toegenomen. Het is een discipline in de logistieke stroom die veel impact kan hebben.”

Opleidingen

Waar moeten de declaranten vandaan komen? Het beroep is volgens Ivo De Beer (UWV Werkgevers Service Punt in Noord-Limburg) vooral geschikt voor werkzoekenden uit de verzekerings- en bankwereld, waar de voorbije jaren veel ontslagen vielen. “Dat zou een oplossing kunnen zijn, maar je wordt niet in een vingerknip douanedeclarant”, reageert Jef Hermans. “Het is een totaal andere materie. Bovendien duurt het toch enkele jaren vooraleer je volledig bent ingewerkt. Er is ook veel opleiding on the job nodig. Als wij iemand aanwerven, duurt het drie jaar tot de declarant zelfstandig beslissingen kan nemen en aangiften doet.”

Digitalisering

Naast opleidingen verwacht Jef Hermans in de toekomst ook veel van digitalisering. “Ik heb liever dat declaranten problemen oplossen en nadenken dan dat ze de helft van hun tijd informatie overtypen van e-mails, facturen en bijlagen. Daarom zetten we sterk in op digitalisering.”

Melanie De Vrieze