Missie in Seoul vandaag op kruissnelheid

Deze week trekt, op initiatief van de stad Antwerpen, een economische missie langs Seoul en Shanghai. Ook het Antwerps Havenbedrijf reist mee. Annik Dirkx, de woordvoerder van het Havenbedrijf brengt voor Flows dagelijks een update van de missie.

Zaterdag vertrok vanuit  Zaventem een Antwerpse delegatie onder leiding van burgemeester Bart De Wever op missie naar Seoul en Shanghai, twee belangrijke economische metropolen in de Aziatische regio. De missie kadert in de ambitie van het huidige stadsbestuur om Antwerpse bedrijven die in het buitenland actief (willen) zijn, te ondersteunen. Twee jaar geleden stond daarom al een eerste missie naar Singapore en Shanghai op het programma. Zusterstad Shanghai, de belangrijkste havenstad ter wereld en een belangrijke partner voor de Antwerpse haven, werd opnieuw de bestemming van de tweede missie, aangevuld met Seoul in Zuid-Korea.

Deuren openen

“We vragen onze sectoren waar ze leads kunnen hebben, waar ze onze ondersteuning kunnen gebruiken”, verklaarde burgemeester De Wever de keuze voor deze twee bestemmingen tijdens het openingsdiner van de missie. Onder meer Zuidnatie en Fast Lines Belgium bevestigden dat de aanwezigheid van de burgemeester in deze regio’s belangrijke deuren kan openen. Daarnaast nemen onder meer NHS, Gosselin Forwarding Services, Manuchar, ICO, Ahlers en Euroports deel aan de missie. Ook architecten, advocaten, Antwerp Management School en de diamantsector reizen mee. “Netwerken tussen de bedrijven die samen onderweg zijn, is vaak even belangrijk als het netwerken ter plaatse”, zo zei De Wever.

De eerste dag van de missie werd gevuld met een korte tocht langs enkele highlights van Seoul. Het paleiscomplex Gyeongbokgung maakte het meeste indruk op de deelnemers: het bevindt zich in het noordelijk deel van Seoul en was het belangrijkste en grootste paleis uit de Joseondynastie. Het paleis werd in de veertiende eeuw ontworpen, waarna het voortdurend werd uitgebreid. Tijdens de Japanse invasies van Korea werd het paleis platgebrand. Pas in de negentiende eeuw werd met de restauratie van het paleis begonnen. Na een diner in een typisch Koreaans barbecuerestaurant ging het richting hotel.

Netwerken geblazen

Vandaag (maandag) staat een bezoek aan het Innovation Center van Cisco op de agenda, gevolgd door een investment seminar met focus op Antwerpen. Een aantal havenbedrijven heeft aparte B2B-meetings op de planning staan. De dag zal worden afgesloten met een Antwerp Night networking event, waarop het Havenbedrijf alle plaatselijke carriers heeft uitgenodigd.

Lees ook nog http://www.flows.be/nl/trade/missie-seoul-vandaag-op-kruissnelheid

Annik Dirkx