Maersk eerste containerrederij met digitale Ocean Customs Clearance

Maersk lanceert in zeven Europese landen een digitale Ocean Customs Clearance, om efficiënt de export- en importaangiftes voor hun klanten te behandelen. De containerrederij experimenteerde bijna twee jaar lang met het platform in Duitsland.

De containerrederij introduceert na een proefproject in Duitsland het digitale Ocean Customs Clearance in zeven Europese landen: Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Nederland, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Tegen het einde van 2019 wil Maersk het platform wereldwijd uitbreiden.

Onestopshop

Voor iedere vracht die via een haven passeert, moeten diverse regels, wetten en voorschriften worden nageleefd. Vertragingen veroorzaken hogere kosten, zoals opslagkosten en boetes, wat leidt tot extra problemen voor importeurs en exporteurs. Daarom lanceert Maersk een eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken oplossing, de digitale Ocean Customs Clearance. “Die onestopshop stelt ons in staat om tijdig en efficiënt om te gaan met de export- en importaangiften van onze klanten. De oplossing biedt het voordeel van volledig beheer en compliance en elimineert de noodzaak om een ​​prijsopgave te doen omdat de prijsstelling online wordt weergegeven", zegt Vincent Clerc, Chief Commercial Officer van AP Moller - Maersk.

Minder papierwerk

De belangrijkste voordelen voor de klanten zijn tijd- en geldbesparing. Daarnaast wordt het aantal tussenpersonen beperkt en betekent het een aanzienlijke vermindering van het papierwerk. Maersk experimenteerde bijna twee jaar met het Ocean Customs Clearance-platform in Duitsland. De nieuwe functionaliteit zal alle soorten vracht dekken voor alle Maersk-merken. 

Melanie De Vrieze