Kristof Van den Branden krijgt sleutels van Nele Voorspoels in Cotonou

Kristof Van den Branden volgt Nele Voorspoels op als commercieel directeur van de 'Antwerpse' haven van Cotonou (Benin). Voorspoels overhandigde maandag de sleutels van haar bureau aan haar opvolger. "Benin is leuk voor expats", klinkt het.

Van den Branden kent de Afrikaanse regio goed: hij en zijn gezin wonen al tien jaar in Afrika. Na jaren in Nigeria en Ghana is het nu de beurt aan Benin. “Ik kende de haven van Cotonou vanuit mijn vorige job bij het maritieme engineeringbedrijf PMI. In december 2019 reageerde ik op de vacature van Port of Antwerp International. Na verschillende gespreksrondes, die door de COVID-pandemie vaak online plaatsvonden, kwamen we in april tot een akkoord.”

Leuk expatland

“De link met de Antwerpse haven en de manier waarop de haven van Cotonou efficiënter en groter wordt gemaakt, sprak me erg aan”, gaat Van den Branden verder. “Bovendien is Benin een leuke plek om geëxpatrieerd te zijn. Het is een relatief rustig, gezellig land.”

In de afgelopen dagen bereidden Van den Branden en Voorspoels de overdracht voor. Twee prioriteiten tekenen zich af: de optimalisering van de facturatie en de commerciële ontwikkeling van de nieuwe havenuitbreiding. “Vandaag staan er verschillende interne vergaderingen gepland en ontmoet ik veel medewerkers. Bedoeling is om zo snel mogelijk actief deel te nemen.”

Nele Voorspoels blijft aan de slag bij het Havenbedrijf Antwerpen als port project manager met focus op projecten in de Afrikaanse regio. 

Michiel Leen