Joeri Stefanoff en Karen Van Brussel vervoegen management NxtPort

Joeri Stefanoff (ex-PSA Antwerp) en Karen Van Brussel (ex-Caterpillar en Gosselin Group) vervoegen het nieuwe managementteam van dataplatform NxtPort. Beiden brengen een pak maritieme en logistieke ervaring mee.

Joeri Stefanoff, de voormalige Innovation Manager van PSA Antwerp, wordt de nieuwe Chief Commercial Officer van het dataplatform NxtPort. Hij volgt daarmee Erwin Hoefkens op, die zich binnen NxtPort als adviseur zal toeleggen op specifieke projecten. Karen Van Brussel wordt Senior Project Manager bij NxtPort. Ze neemt haar ervaring mee vanuit Caterpillar en Gosselin Group. Het duo helpt de nieuwe strategie en verdere internationale uitbouw van het platform te ontplooien.

Lag de focus bij het ontstaan van NxtPort op de haven van Antwerpen en andere internationale havens, dan wordt de focus in de nieuwe strategie meer verruimd in de richting van de hele supplychain van de logistieke sector. 

“NxtPort is een ruwe diamant met enorm veel potentieel. Als objectief dataplatform brengt het alle mogelijke partijen samen, zonder iemand achter te laten. Dat aspect heeft me doen besluiten om de sprong te wagen en om NxtPort samen met het team boven zichzelf te laten uitstijgen,” laat Joeri Stefanoff optekenen. 

Beter gevulde vrachtwagens

NxtPort maakt zich sterk dat het zo een rol kan spelen in de verduurzaming van de logistiek. Denk maar aan minder CO2 en verbeterde mobiliteit door minder – want beter gevulde – vrachtwagens, of betere coördinatie tussen bedrijven en brandweerdiensten.

“NxtPort is een ‘smart data sharing’-platform dat het logistiek proces transparant maakt en interne efficiënties, bottlenecks en opportuniteiten in kaart brengt zodat het logistiek proces duurzaam geoptimaliseerd kan worden. Vanuit mijn internationale supplychain- en projectmanagement-achtergrond wil ik meebouwen aan wereldwijde communities en zo een heel ecosysteem rond NxtPort uitwerken", besluit Karen Van Brussel.

Michiel Leen