IoT-specialist Rombit verhuist naar Meir: "Buurt wordt deel kantoor"

De IoT-specialisten van Rombit strijken neer op de Meir. De tweede verhuizing in anderhalf jaar, om de snelle groei van het bedrijf bij te benen én comfortabel te zitten wanneer straks een paar nieuwigheden voor de havenindustrie worden gelanceerd.

Een drukke winkelstraat als de Antwerse Meir lijkt een opvallende plaats voor een kantoor vol IT'ers. Zeker als je amper anderhalf jaar tevoren van de nabije Katelijnevest de wijk hebt genomen richting Frankrijklei. "We groeien nu eenmaal heel snel", zegt zaakvoerder Jorik Rombouts van Rombit, de IoT-specialist (internet of things). "Momenteel hebben we 70 mensen in dienst en zijn we nog volop aan het uitbreiden." Dan komen 2.500 vierkante meter kantoor wel van pas, zeker in vergelijking met de 1.000 op de Frankrijklei."

De keuze voor die centrale locatie is niet lukraak. "We wilden een locatie in het centrum van de stad, die onze medewerkers de kans geeft om 's middags in de buurt te gaan lunchen of winkelen, of om 's avonds na het werk een terrasje te doen", zegt Rombouts. "Voor de jonge werknemers van vandaag zijn zulke aspecten van de work-life balance zeer belangrijk." Bovendien bevindt het nieuwe kantoor zich op een boogscheut van start-upconcentraties als Start-it@KBC en The Beacon.

Havengerelateerd

Rombit wil ook de interactie aangaan met de buurt. "De buurt is een uitbreiding van het kantoor", zegt Rombouts. "We willen overeenkomsten sluiten met lokale kappers, fitnesszaken en restaurants, zodat onze werknemers van hun diensten kunnen genieten aan een voordeeltarief. Op die manier wordt de buurt voor een deel ons kantoor."

Intussen werkt het bedrijf druk verder aan enkele nieuwe havengerelateerde toepassingen. Veel kan Rombouts er niet over kwijt, maar in het najaar worden de nieuwe projecten voorgesteld. Eerder werkte Rombit al samen met loodsen- en bootsmannenbedrijf Brabo voor een efficiëntere planningstool.

Michiel Leen