Infosessie brexit in elke Vlaamse provincie met start in Zeebrugge

In Zeebrugge is er op 7 januari het kick-offseminarie ‘Klaar voor de brexit’. Daarmee brengt de Vlaamse overheid haar brexitactieplan tot bij de bedrijven. De data voor de sessies in elk van de andere Vlaamse provincies zijn nog niet bekend.

Voor bedrijven uit alle sectoren in het hele Vlaamse Gewest, plant de Vlaamse overheid in elke Vlaamse provincie een infosessie over de voorbereiding op de brexit. De kick-off vindt plaats op maandag 7 januari van 15.30 uur tot 19.30 uur in Zeebrugge. De organiserende instantie is Flanders Investment & Trade (FIT), in samenwerking met het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (Vlaio), FOD Financiën - Administratie Douane en Accijnzen, en de ondernemersorganisaties Voka en Unizo.

Op deze kick-off zal Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) het standpunt en brexitactieplan van de Vlaamse regering toelichten. Daarna stond een uitleg over de federale aanpak gepland door Johan Van Overtveldt (N-VA), maar na de regeringswissel is nog niet duidelijk of de nieuwe minister van financiën aanwezig zal zijn.

Experten

Er zijn tal van experten aangekondigd, onder meer brexitcoördinator bij FIT Tonia Van de Vyver en administrateur-generaal bij de FOD Financiën Kristian Vanderwaeren. Na de conclusies en het slotwoord door gedelegeerd bestuurder van FIT Claire Tillekaerts is er van 18 uur tot 19.30 uur een netwerkreceptie met mogelijkheid tot het stellen van praktische vragen en prikken van afspraken met experten.

Voor de brexitseminaries in de andere Vlaamse provincies zijn nog geen data bekendgemaakt. Praktische info voor de sessie in Zeebrugge vind je via deze link. Daar kan je ook inschrijven.

Roel Jacobus