Hogekwaliteitpallets IPP een must in geautomatiseerde magazijnen

(Publireportage) Magazijnen worden alsmaar verder geautomatiseerd om 24/7 te kunnen draaien en om personeelstekorten op te vangen. Processen worden zo geoptimaliseerd en de veiligheid verhoogd. De palleten van IPP passen perfect in dat beeld.

Veel producenten en retailers kiezen ervoor om hun magazijnen te automatiseren. Enerzijds wordt die trend gedreven door de veeleisende 24 uurseconomie waar klanten en consumenten verwachten dat bestellingen – die dag en nacht worden geplaatst – onmiddellijk en foutloos worden geleverd. Anderzijds is automatisering in opmars door een groeiend tekort aan geschikt personeel. Door in te zetten op automatisering wordt de behoefte om processen te optimaliseren en het verhogen van de veiligheid op de werkvloer vervuld. Bovendien leidt het automatiseren van een magazijn tot kostenbesparingen en is het een investering die snel is terugverdiend. 

Verstoringen voorkomen

Een van de grootste uitdagingen bij het automatiseren van een magazijn is het voorkomen van verstoringen en daarmee gepaarde vertragingen. We opereren in een 21e-eeuwse commerciële omgeving waar robots, computers en slimme software logistieke operaties leiden, maar waar een pallet van slechte kwaliteit het geautomatiseerde proces van die technisch hoogwaardige systemen alsnog kan verstoren. Peter de Vos, System Sales Engineer werkzaam bij CSi, een bedrijf dat volledig geautomatiseerde palletiseersystemen produceert, vertelt: "Om problemen te voorkomen, leveren wij palletcontrolestations voor zowel volle als lege pallets. De kwaliteit van de pallet zelf is ook belangrijk. Daarom adviseren wij klanten poolpallets te gebruiken die goed onderhouden worden, zodat de tolerantie veel beter is dan een pallet die niet is gecontroleerd of gerepareerd. Zelfs als een producent zijn eigen magazijn niet heeft geautomatiseerd, is het belangrijk om te beseffen dat een retailer dat misschien wel heeft gedaan en dat beschadigde pallets of pallets van lage kwaliteit voor verstoringen en vertragingen kunnen zorgen. Nog een reden om de kwaliteit van pallets in het achterhoofd te houden." 

 

Naadloze doorstroming

IPP biedt de One Way Trip-service aan die de beste palletkwaliteit garandeert voor naadloos gebruik in een geautomatiseerde omgeving. Na iedere trip gaat een pallet terug naar het IPP-depot voor een grondige inspectie. Ze wordt indien nodig gerepareerd zodat ze weer aan alle specificaties voldoet. Op het IPP-depot worden binnenkomende pallets visueel geïnspecteerd op mogelijke schade – zoals gebroken of beschadigde planken of ontbrekende delen. Een beschadigde pallet wordt door gespecialiseerd personeel ter plaatse gerepareerd zodat ze weer aan de hoge kwaliteitseisen van IPP voldoet. Vervolgens wordt de gerepareerde pallet opnieuw geverfd in de karakteristieke IPP baksteenbruine kleur, voordat de pallet teruggaat in de supplychain. Hout dat niet kan worden gerepareerd of hergebruikt, wordt gerecycleerd tot biomassa, omdat duurzaamheid bij IPP centraal staat.  

Beste alternatief

Johma, een gerenommeerde Nederlandse saladeproducent, heeft haar magazijnactiviteiten geautomatiseerd met Rolan Robotics en verwerkt met IPP meer dan 150.000 palletbewegingen per jaar. Directeur Operations, Remco Rijsenbrij: “Een geautomatiseerd warehouse biedt grote voordelen, maar is ook erg gevoelig voor verstoring. En als er iets de boel verstoort, is het wel een kapotte pallet. Dat willen we dus voorkomen. De beste manier om dat te doen, is telkens weer nieuwe pallets kopen. Aangezien dat niet te doen is, moet je een oplossing hebben die daar het dichtstbij in de buurt komt. De poolpallet is dan het enige goede alternatief.”

In de nabije toekomst zal de trend op het gebied van automatisering en robotica in magazijnen zich verderzetten, waarbij naast statische transportbanden ook mobiele robots kunnen worden ingezet. IoT (internet of things) in warehousing is ook een opkomende trend die alle bewegende elementen van een magazijn verbindt, controleert en synchroniseert – bijvoorbeeld goederen en inventaris, maar ook pallets. Dat laatste onderwerp zal door IPP worden uitgelicht in een volgende themacampagne.  
 

Voor meer info: www.ipp-pooling.com.
Bekijk alvast de video onderaan.

Gegevens IPP Benelux
Het Schakelplein 14-16
5651 GR Eindhoven - Nederland
+31 (0) 40 266 2110
bnl.info@ipp-pooling.com

Omschrijving activiteiten IPP
IPP is een onderdeel van de Faber Halbertsma Group, een van Europa’s grootste producenten en poolers van pallets. IPP is een familiebedrijf met een lange traditie van waardevol opgebouwde klantenrelaties en trots op haar hoge standaarden op het gebied van duurzaamheid. Die tweeledige focus vormt de rode draad in alles wat IPP doet.