Havenbedrijf zoekt partner voor ondersteunende diensten douanescanners

Havenbedrijf Antwerpen schrijft een aanbesteding uit voor de ondersteuning van de dienstverlening van FAVV en Douane op de grensinspectieposten en scanners in de Antwerpse haven. Daar is mankracht nodig.

Het Havenbedrijf Antwerpen doet een beroep op een private partner die de benodigde mankracht kan leveren om mee de te inspecteren containers te behandelen. Om de containers te verplaatsen en te openen en om de te inspecteren lading eventueel uit te laden, is de inzet van havenarbeiders nodig. "Als Havenbedrijf verlenen we logistieke ondersteuning aan het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) en aan de douane, en dit op de grensinspectiepost linkeroever (douane en FAVV) en rechteroever (douane)", licht Barbara Janssens van Havenbedrijf Antwerpen toe. "Die ondersteuning bestaat uit taken als: verbreking van verzegelingen, openen van containers, uitladen van te controleren goederen op aanwijzing van douane en FAVV, verzegelingen aanbrengen."

Op dit ogenblik worden die taken uitbesteed aan Katoen Natie, maar volgens het Havenbedrijf is de gunning aan vernieuwing toe. De opdracht wordt voor een jaar gegund. De aanbesteding is hier terug te vinden. 

Michiel Leen