Finalist Flows Rookie of the Year: Yassin Boullauazan (AMS) (+video)

De Flowsaward ‘Rookie of the Year’ zet jong talent in de logistieke sector in de kijker. De winnaar wordt gekozen op donderdag 15 oktober. Vandaag stellen we de laatste finalist voor. Van de Antwerp Management School (AMS): Yassin Boullauazan.

Yassin Boullauazan (28) is sinds april 2019 aan de slag als Smart Port-onderzoeker op het SPEED-project van de Antwerp Management School (AMS). 

Wat houdt je job bij AMS precies in? ​

"Als PhD-onderzoeker op het Europese SPEED-project wil ik mee de innovatie in de havens van België, Nederland, Noord-Frankrijk en Zuid-Engeland versnellen. Mijn rol zit in het strategische luik. Daar denken we na over oplossingen voor uitdagingen betreffende digitale innovaties die samenwerking vereisen. Het takenpakket is gevarieerd, en gaat van data-analyses tot workshops met leidinggevenden uit de havencommunity."

Welke opleiding heb je gevolgd?

"Ik ben afgestudeerd als handelsingenieur in de beleidsinformatica. Eenmaal ik aan de slag ben gegaan als IT-consultant, heb ik een graduaatsopleiding informatica gevolgd omdat ik al snel opmerkte hoe belangrijk het is om IT-systemen tot in de puntjes te vatten. Nu volg ik mijn PhD-opleiding bij C-MAT (Centre for Maritime & Air Transport Management - UAntwerpen), waar ik mijn kennis over de haven en de maritiem-logistieke keten verder uitdiep bij Antwerpse toponderzoekers."

Waarom heeft AMS jou genomineerd?

"Mijn onderzoekleidinggevende Sara Bastiaensens en SPEED-projectleider Wouter Van Bockhaven hebben me voorgedragen omwille van het ontwikkelde Smart Port Maturiteitsmodel. Het is een strategische tool om havenactoren in vertrouwen te laten aangeven hoe ver ze staan op het vlak van digitale transformatie, en nog belangrijker, waar ze als havencommunity naartoe willen gaan. Door van in het begin de violen te stemmen, wordt er geïnvesteerd in collaboratieve innovaties waar de community meer dan bereid is om aan mee te werken."

"Recent hebben we een eerste oefening gedaan met de haven van Moerdijk, waarbij we voor het containerluik de belangrijkste actoren hebben samengebracht. Nu zijn we bezig met het definiëren van een strategische visie waar de havencommunity zelf voor gaat."

Hoe ziet je droomjob eruit?

"Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik wil vooral een oplossing kunnen bieden voor problemen en draag graag mijn steentje aan een groenere en efficiëntere haven. Vele complexe uitdagingen zitten vooral tussen de verschillende havenstakeholders. Die liggen zowel in de supplychains in de haven als tussen de naburige havens."

Wat zou een onderscheiding als Rookie van het jaar voor jou betekenen?

"Ik zie het als een mooie opportuniteit om studenten en young professionals aan te trekken naar de maritieme, logistieke en havensector. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we in de Antwerpse haven veel potentieel hebben. De komende jaren zullen we alle talent nodig hebben om dat potentieel te verzilveren."

Breng uw stem uit

Wil u erbij zijn als deze unieke prijs wordt uitgedeeld? Dat kan. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Flowsontbijtevent van donderdag 15 oktober. Hoe u jong talent kunt aantrekken, selecteren en hoe u jong talent kunt blijven boeien, brengen onze keynotesprekers. Rika Coppens (CEO House of HR) en Fons Leroy (ex-VDAB) geven u met veel plezier hun inzichten. Voor meer info kunt u op onze eventpagina terecht. Supporter voor uw favoriet en breng uw stem uit. Inschrijven kunt u hier

Julie Desmet