Efficiënt orderpicken in beperkte magazijnruimtes met Linde

(Publireportage) Er doen zich in de sector warehousing en opslag enkele trends voor die aangepaste magazijntoestellen vereisen. Linde heeft oplossingen op maat, in de vorm van compacte hef- en magazijntrucks die feilloos door smalle gangen navigeren.

Een eerste trend is dat grond steeds duurder en schaarser wordt, wat ook een impact heeft op magazijnen: logistieke dienstverleners installeren steeds vaker magazijnrekken met verschillende etages en houden de gangen tussen deze rekken zo smal mogelijk. Daarnaast is er een stevige toename op het gebied van orderpicking, en dat door de opmars van e-commerce en door de groeiende uitbesteding van logistieke activiteiten. Tot slot wordt het steeds moeilijker voor ondernemingen om gekwalificeerd personeel te vinden, als gevolg van de toenemende schaarste aan heftruck- en magazijntruckchauffeurs.

Om een antwoord te kunnen bieden op al die uitdagingen, heeft Linde een assortiment orderpicktrucks dat maar liefst 21 verschillende varianten telt. Daarbij zitten types voor elke werkhoogte, gaande van grondniveau tot een werkhoogte van 12 meter. 

Modulaire orderpicktrucks met unieke vormgeving

Voor het orderpicken op grondniveau zijn er de Linde N20 en N20 C reeksen. Kenmerkend voor die orderpicktrucks is hun grote configureerbaarheid, met een totaal van 18 verschillende uitvoeringen. Dat laat u toe steeds een oplossing op maat te kiezen. U heeft namelijk de keuze uit standaard-orderpicktrucks, dubbelstackers, versies met lange vorkbasis, extra krachtige uitvoeringen enzovoort.

De N20 orderpicktrucks hebben een unieke vormgeving, waarbij de bestuurder voor de batterij kan plaatsnemen, terwijl hij er bij standaarduitvoeringen (zoals de N20 C) achter staat. Linde Material Handling is de enige producent die beide concepten aanbiedt. De speciale vormgeving zorgt voor een ononderbroken gezichtsveld en een verhoogde manoeuvreerbaarheid: doordat slechts een minimaal gedeelte van de truck zich voor de bestuurder bevindt, behoudt die een goed overzicht en kan hij de N20 heel eenvoudig doorheen zelfs de smalste gangen loodsen.

Orderpicken op diverse etages

Voor het orderpicken op hogere etages van de magazijnrekken biedt Linde orderverzameltrucks aan die de gebruiker mee omhoog nemen (zie hoofdfoto). De Linde N20 V en V08 zijn low-levelorderpicktrucks waarmee de bestuurder op het eerste en tweede niveau goederen kan oppikken (tot 2,8 meter), de high-levelorderpicktrucks Linde V10 en Linde V-Modular brengen de gebruiker zelfs naar een werkhoogte tot 12 meter.

Bij low-levelorderverzameltrucks kan het platform al tijdens het rijden omhoog worden getild, zodat de bestuurder hier niet voor hoeft te stoppen en zo bij elke handeling tijdwinst kan boeken. Bij high-levelorderpicktrucks gaat Linde zelfs een stapje verder: door de truck te koppelen aan uw Warehouse Management systeem, kan die volledig automatisch naar de volgende locatie rijden, en ook meteen de gewenste werkhoogte aannemen.

“De filosofie achter de orderpicktrucks van Linde is om het orderverzamelen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Dit bijvoorbeeld door de bestuurder zelfs op grotere hoogte tot bij de goederen te brengen. Maar het kan hem ook in kleine details zitten: de lengte van de orderpicktruck, de lengte van de vorken, de afstand tussen vorken en bestuurderscabine enzovoort. Zelfs enkele centimeters maken op het einde van de dag een enorm verschil, zowel op het vlak van efficiëntie als van ergonomie”, klinkt het bij Motrac, exclusief invoerder en verdeler voor ons land van de hef- en magazijntrucks van Linde.

Aandacht voor ergonomie en veiligheid

Dat Linde veel waarde hecht aan ergonomie en veiligheid, blijkt uit het ontwerp van de orderpicktrucks. Zo kan de breedte van de cabine aan de gang worden aangepast, zodat de gebruiker niet te ver moet reiken wanneer hij aan weerszijden van de gang een pakket opneemt. Bij die handeling wordt de bestuurder bovendien door kantelbare zijbeschermingen ondersteund, die hem toelaten om niet alleen ergonomisch, maar ook uiterst veilig te werk te gaan.

De orderpicktrucks hebben ook een lage opstap en het bestuurderscompartiment is volledig gedempt, waardoor er 30% minder trillingen optreden. Doordat de bediening van de truck proportioneel is, verloopt het rijden bovendien zeer geleidelijk en ondervindt de gebruiker geen onnodige schokken.

Nog méér tijdswinst 

Nieuw in het gamma compacte magazijntoestellen zijn de semiautomatische orderpickers N20 SA en N20 C SA. Die rijden op grondniveau autonoom met de medewerker mee, zodat die niet voortdurend moet op- en afstappen. Praktijktesten hebben aangetoond dat zo veel minder tijd verloren gaat en de productiviteit tot wel 20% stijgt. 

Meer info over de orderpicktrucks van Linde:
Contacteer Motrac vrijblijvend op 03 360 11 11 of via info@motrac.be.
www.motrac.be