Dockflow haalt 400.000 euro aan extra investeringen op

De Antwerpse start-up Dockflow, gespecialiseerd in blockchaintoepassingen voor maritieme containerlogistiek, haalt 400.000 euro investeringen op. Met dat bedrag wil het bedrijf groeien en tegemoetkomen aan de groeiende vraag vanuit de markt.

Voor de verdere ontwikkeling en vermarkting van zijn track & trace-platform voor de maritieme containerlogistiek haalde Dockflow een financiering op van 400.000 euro. Bij de investeerders vinden we onder andere Fintro, PMV (Vlaamse overheid), Belfius en de start-up accelerator The Birdhouse. Partners en/of klanten van het eerste uur zijn onder andere foodcareplus/Remant en Intercontliner (India).

Focus op kmo's

Bij Dockflow wordt opgetogen gereageerd op de nieuwe middelen. "Deze investeringsronde geeft ons de nodige slagkracht om het platform naar een volgend niveau te tillen", laten de oprichters weten. "Sinds we anderhalf jaar geleden startten met de ontwikkeling, werd het duidellijk dat de maritieme sector haar deuren begint open te zetten voor technologie. We konden tot nu toe succesvolle samenwerkingen en projecten uitwerken met onder andere VIL en foodcareplus, maar dagelijks ontvangen we berichten van geïnteresseerde perishables-forwarders van over de hele wereld. Met deze middelen kunnen we het team uitbreiden om aan de vraag te voldoen. We willen de drempel tot het platform zo laag mogelijk maken voor forwarders en verladers, veelal KMO's. Prijs en gebruiksvriendelijkheid zijn hierbij cruciaal."

Bart De Wit van Fintro ziet het zo: "Geloven in een verhaal, geloven in samen groeien en oplossingen zoeken. Dat zijn key elements voor mij als Fintroagent. In het sterke verhaal en bij de mensen van Dockflow voelde ik onmiddellijk een sterke connectie en een enorm potentieel. Geweldig dat ik mee deel mag uitmaken van dit verhaal."

Dockflow maakt ook deel uit van de verzameling start-ups van accelerator 'The Birdhouse'. Binnen dat gezelschap is Dockflow de eerste logistieke start-up.

Michiel Leen