Cosco doneert 20.000 mondmaskers na oproep Havenbedrijf Antwerpen

De Chinese rederij COSCO Shipping stuurt 20.000 mondmaskers naar België na een oproep van Havenbedrijf Antwerpen. De maskers zijn volgens het Havenbedrijf bestemd voor de hulpverleners in de 'frontlijn' van de coronapandemie.

Na het uitbreken van de coronapandemie riep het Havenbedrijf Antwerpen verschillende spelers uit zijn internationale netwerk op om hulp te bieden. De Chinese rederij COSCO Shipping gaat alvast in op de oproep en stuurt 20.000 mondmaskers. Voorzien van het opschrift 'Stay strong, Belgium!' is de lading, die vanochtend op de luchthaven van Zaventem arriveerde, bedoeld als een hart onder de riem van de Belgen. Volgens het Havenbedrijf zijn de maskers in de eerste plaats bestemd voor hulpverleners in de 'frontlinie' van de corona-uitbraak. De maskers zullen worden overgebracht naar het centrale distributiecentrum van de overheid in Peutie.

"Deze geste zal niet vergeten worden", laat het Havenbedrijf weten. "A drop of water in need, shall be thanked with a fountain of deed. Bedankt, (Cosco)voorzitter Xu Lirong."

"In deze crisis wil Port of Antwerp ook haar verantwoordelijkheid opnemen en helpen waar mogelijk. In eerste instantie in het operationeel houden van de haven. Maar ons internationale netwerk inzetten, hoort daarbij", zegt woordvoerster Barbara Janssens. 

Michiel Leen