Conferentie Container Trade Europe komt in 2020 naar Antwerpen

De volgende Europe Container Shipping Conference 'Container Trade Europe' vindt in Antwerpen plaats van 20 tot en met 22 oktober 2020. Dat maken het Havenbedrijf Antwerpen en organisator Journal of Commerce bekend.

Deze Europese conferentie is gebaseerd op de jaarlijkse TPM-conferentie van JOC in Long Beach, Californië, en mikt op verladers uit heel Europa. Het programma is voornamelijk gericht op de behoeften van verladers in uiteenlopende sectoren – de automobielsector, de detailhandel, de elektronica, de farmaceutische sector enzovoort – en op verladers die sterk afhankelijk zijn van container- en expeditiediensten, zeehavens en verbindingen over land. Het programma wordt ontwikkeld en geleid door een team van journalisten binnen JOC.

Andere dynamiek 

“Container Trade Europe vindt plaats op een moment van significante veranderingen binnen het containervervoer en de internationale logistiek in het algemeen”, aldus Peter Tirschwell, vice president Maritime & Trade business bij IHS Markit.” Carrierconsolidatie heeft de dynamiek tussen verladers, vervoerders en expediteurs fundamenteel veranderd. De concurrentiestrijd om via het benutten van technologie en nieuwe bedrijfsmodellen beter te voldoen aan de behoeften van verladers, is volop bezig. Het bestrijden van de klimaatverandering maakt daar ook deel van uit.”

Jacques Vandermeiren, CEO van Port of Antwerp: “De JOC Container Trade Europe-conferentie zal zich thuis voelen in Antwerpen, omdat we ons allebei sterk richten op verladers. Daarom verwelkomen we dit partnerschap dat onze positie als Europese container gateway zal versterken.”

Het format van Container Trade Europe is gebaseerd op de jaarlijkse TPM-conferentie, 's werelds grootste containerevenement dat zijn 20e editie zal houden van 1 tot en met 4 maart in Long Beach, Californië. 

Michiel Leen