CJ-ICM Logistics opent nieuw kantoor in Antwerpen

De Koreaanse groep CJ-ICM Logistics start op 1 mei met een afdeling in Antwerpen. Een vijfkoppig team zal zich vooral bezighouden met projectcargo voor de olie- en gasindustrie. Managing Director Peter Van der Veeken licht een tipje van de sluier.

CJ-ICM Logistics is een onderdeel van de Koreaanse beursgenoteerde groep CJ. Die groep verwierf in 2017 de Kuehne & Nagel-divisie Ibrakom, gespecialiseerd in projectcargo voor de olie- en gasindustrie. Binnen die activiteit wordt nu een Antwerpse afdeling opgericht, die haar intrek neemt in het Atlantic House aan de Antwerpse Noorderlaan. Het vijfkoppige team gaat op 1 mei van start. "We opteren voor een representatieve locatie met een fraai uitzcht over de Antwerpse haven. Onze focus ligt vooral op het Midden-Oosten, Rusland en Centraal-Azië", zegt managing director België Peter Van der Veeken. "In het Midden-Oosten hebben we bovendien ook eigen havenoperatie, met terminals in Jebel Ali, Akaltin en Mersin."

Transithaven Antwerpen

In Antwerpen ligt de focus op warehousing en distributie. "Antwerpen is voor ons een belangrijke transithaven. De groep heeft besloten de expeditie-activiteiten hier te bundelen", weet Van der Veeken. De groep voert de gespecialiseerde leveringen uit met eigen materieel en de knowhow van een team eigen ingenieurs. Wereldwijd heeft CJ-ICM zo'n 50 vestigingen. 

Michiel Leen